KUVAJTE PASULJ SAMO NA OVAJ NAČIN I ODMAH ĆE BITI GUST: Zaprška vam NIJE POTREBNA, stalno ćete ga TAKO PRAVITI
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Trik

KUVAJTE PASULJ SAMO NA OVAJ NAČIN I ODMAH ĆE BITI GUST: Zaprška vam NIJE POTREBNA, stalno ćete ga TAKO PRAVITI

E pa postoji rešenje kako da vaš pasulj bude gust i bez zaprške

Objavljeno:

Pasulj je tradicionalno srpsko jelo koje prave sve domaćice. Iako je dobar i bez zaprške, sa zaprškom je još ukusniji. Mada postoje oni koji ne bi smeli da jedu previše začinjenu hranu ili jednostavnone vole da ubace zapršku u svoja jela.

E pa postoji rešenje kako da vaš pasulj bude gust i bez zaprške.

Evo recepta.

Pasulj
foto: Prinstcreen/Youtube/Ivana's corner

Sastojci:

500 gr šarenog graha pasulja

1 komad sušenog ili dimljenog mesa (slanina, kobasice, sušena govedina)

1 velika glavica luka

2 šargarepe

1 paradajz

2,5 dcl sosa od paradajza, ako imate domaćeg još bolje

1 kašika ajvara

suvi začin

ulje

mlevena crvena paprika (ljuta)

biber i so

Pasulj
foto: Printscreen TikTok/exdebela

Priprema:

Pasulj 3 puta prokuvajte i bacite vodu. Nakon trećeg puta ostavite pasulj u cediljku sa strane, a u šerpi na ulju popržite lagano suvo meso, paradajz, šargarepu, glavicu luka (u komadu): dok se sastojci lagano prže, dodati kašiku ajvara, još minut pustiti na vatri, dodati pasulj i zaliti sve vodom.

Začinite sa solju, biberom, paprikom i suvim začinom. (pazite na so, nju uvek možete naknadno dodati).

Kuvati dok sve ne proključa, kad proključa, smanjiti vatru i poklopiti sa malim otvorom za paru.

Kada lonac ostavite malo otvoren, para izlazi napolje i na taj način pasulj postaje gušći, zato vam zaprška i nije potrebna.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Kuvajte pasulj sat vremena na laganoj vatri, dodate sos od paradajza i kuvajte još 40 minuta.

Toliko je uglavnom potrebno da se pasulj zgusne i da se svi ukusi sažmu. Uvek možete probati zrno i videti u kojoj ste fazi.

Ukoliko preterate sa solju, mali trik, ubacite u pasulj jedan sirovi krompir i skuvajte ga u njemu, upiće svu so.

Ukoliko volite ljutinu, slobodno dodajte par kapi tabasko sosa ili ljuće kobase umesto suvog mesa!

Serviranje:

Uz dobar komad hleba, pasulj za salatu i prijatno.

Majke i snajke:

00:52

Majke i Snajke

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.