NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI KROMPIR: Pravite veliku grešku
Kuvanje krompira, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

DOBRO JE ZNATI

NIKAKO NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI KROMPIR: Pravite veliku grešku

Pošto je nedostatak hranljivih materija posebno akutan zimi zbog nedostatka sunca, biljke pokušavaju da povećaju rezerve skroba u plodovima i semenu

Objavljeno:

Poznato vam je sigurno da se talog od kafe i ljuske jajeta najčešće koriste za prirodnu prihranu biljaka.

Međutim, postoji još varijanati koje mogu smanjiti rizik od propadanja, uvenuća ili truljenja biljke, a i podstaći je da raste, cveta i razvija se.

Otkrivamo vam trik za organsku prihranu biljaka koja će možda iznenaditi i najiskusnije baštovane. Zalijte tlo vodom koja sadrži skrob!

Pošto je nedostatak hranljivih materija posebno akutan zimi zbog nedostatka sunca, biljke pokušavaju da povećaju rezerve skroba u plodovima i semenu. Skrob je idealan za skladištenje glukoze, sa njenom nestašicom počinje proces hidrolize – ponovnog razlaganja skroba na molekule.

Umesto da sledeći put kupujete specijalno đubrivo, ne prosipajte vodu u kojoj se kuvao krompir ili testenina. Pustite da se ova tečnost ohladi i zalijte svoje zelene ljubimice.

Takođe, još jedan dodatni savet: naime, u saksiju možete da stavite i par zrna pšenice. Žitarice nisu samo odličan izvor hranljivih materija za ljude. Stavite malo zrna pšenicu u saksiju i pospite zemljom odozgo. Takav biljni dodatak biće dovoljan za mesečnu prihranu mnogih biljaka.

Bonus video

01:23

TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠEN RESTOVANI KROMPIR! Ukazao na GREŠKU koju bukvalno svi prave i ZBOG KOJE VAM PRILOG ISPADA LOŠE!

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.