POLA SRBA NIJE ČULO ZA OVAJ NARODNI TRIK: Veruje se da će kuća PLIVATI U PARAMA ako ga PRIMENITE
Ilustracija, Foto: Fabio Alcini / Panthermedia / Profimedia

paŽnja

POLA SRBA NIJE ČULO ZA OVAJ NARODNI TRIK: Veruje se da će kuća PLIVATI U PARAMA ako ga PRIMENITE

Novac u džepu kaputa i dobrosusedski odnos

Objavljeno:

Narodna verovanja za privlačenje novca uključuju čuvanje kovanica, izbegavanje pozajmljivanja soli ili hleba komšijama, čuvanje jedne velike novčanice u kući i držanje nekoliko kovanica u novčaniku.

Srpska narodna baština bogata je verovanjima koja nam mogu pomoći da prizovemo novac u kuću i sačuvamo ga. Ako ste ikada potražili finansijski savet od starije osobe u svom domu, verovatno ste čuli da se novac ne pozajmljuje prijateljima utorkom i da se šefu za povišicu treba obratiti samo sredom tokom radnog dana.

Takođe, savetovano vam je da poslove vezane za novac obavljate samo ujutru, jer večernje i noćne kalkulacije mogu dovesti do gubitaka. Ova manje poznata narodna verovanja mogu biti korisna i danas, u modernom svetu.

Novac u džepu kaputa i dobrosusedski odnosi

Evri, Evro, Euro, Novac
foto: Profimedia

Jedno od manje poznatih narodnih verovanja za privlačenje novca je da u džepove kaputa u ormaru treba stavljati sitan papirni novac, ali nikako ne u probušene džepove. Takođe, treba izbegavati pozajmljivanje so ili hleba komšijama, jer bi to moglo ugroziti finansijsku sigurnost u kući. Veruje se da će u kući biti novca ako se u slanik stavi dve do tri kovanice pre nego što se naspe so, a postoji i poslovica koja kaže: "Koliko zrna soli, toliko para u kući!"

Kovanice u džepu i velika novčanica kao pelcer

Kovanice trebate čuvati, a novčanik vam nikad ne sme biti prazan – barem par kovanica uvek morate imati sa sobom. U kući uvek mora biti jedna velika novčanica koju morate čuvati bar godinu dana, kako bi se napunila vašom energijom i počela privlačiti drugi novac.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.