OVO JE JEDINI NAČIN DA LEPO OPERETE JAGODE I UKLONITE SVE PESTICIDE: Žena je pomešala OVA DVA SASTOJKA (VIDEO)
Jagode, Foto: RINA

FORE I FAZONE

OVO JE JEDINI NAČIN DA LEPO OPERETE JAGODE I UKLONITE SVE PESTICIDE: Žena je pomešala OVA DVA SASTOJKA (VIDEO)

Ona tvrdi da je najefikasniji način da se operu pesticidi sa jagoda upravo potapanje u ovu smesu

Objavljeno:

Već se nalaze u prodavnicama, i to u poređenju sa ostalim namernicama, po vrlo pristupačnoj ceni. Bez obzira kako volite da ih jedete, jagode morate dobro oprati pre konzumacije zbog opasnosti da sadrže, zemlju i drugu prljavštinu, pa čak i pesticide.

Jedna od korisnica društvenih mreža je pokazala kako se ovo voće pere na navodno jedini ispravan način.

Jagode
foto: RINA

Ona tvrdi da je najefikasniji način da se operu pesticidi sa jagoda upravo potapanje u sirće i sodu bikarbonu.

"Okej, probala sam trik sa sodom bikarbonom i sirćetom", kaže ona na početku videa, u kojem pokazuje posudu sa jagodama i mešavinom, a zatim zumira kako bismo detaljnije videli sve unutra. Jagode u ovoj tečnosti treba da stoje 15 minuta.

Sirće
foto: Profimedia

U posudu je pre svega stavila jagode a preko njih sipala sirće, malo vode i na kraju sodu bikarbonu, Kroz penu koja se stvara usled rekacije ova dva sastojka izglega kao da se jagode čiste od prljavšrine i otrova. Kako god bilo naša tiktokerka je posle 15 minuta držanja u ovom rastvoru isprala jagode vodom.

Ali i dobar broj njenih pratilaca nije bio toliko siguran u njene metode, pa su komentarisali: "Brate, ne čekam 15 minuta da pojedem modifikovanu jagodu".

"Sirće i bikarbona pene u činiji sa jagodama zbog reakcije neutralizacije koja se javlja između ova dva jedinjenja, a ne zato što nešto čiste".

Soda bikarbona
foto: Profimedia

Slično misle i ostali zainteresovani korisnici tiktok mreže: "Soda bikarbona i sirće se međusobno poništavaju", "I gledaj ovo! Kao da svi nismo pravili vulkane na sajmovima nauke 4. razreda sa sirćetom i sodom bikarbonom", "Može li prodavnica ovo da uradi za mene, jagoda košta 9 dolara", predlog ovog momka oduševio je ostale. Međutim, nova studija Univerziteta u Masačusetsu potvrdila je da je soda bikarbona zbog svog sastava dobro sredstvo za izvlačenje štetnih toksina iz voća. Takođe, alkoholno sirće je odlično za ubijanje svih štetnih mikroba na voću.

Voće se prvo ostavi u sirćetu dvadeset minuta. Nakon toga se može malo isprati i ostaviti u rastvoru sode bikarbone i vode bar pola sata, a zatim isprati čistom vodom.

RUŽIČASTI KOKAIN SA MIRISOM I UKUSOM JAGODE! Stručnjaci o efektima i dejstvu: To nije elitna droga, to je anestetik za konje:

00:42

RUŽIČASTI KOKAIN SA MIRISOM I UKUSOM JAGODE! Stručnjaci o efektima i dejstvu: To nije elitna droga, to je anestetik za konje!

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.