EVO KAKO DA NAPRAVITE PEČENJE BEZ RAŽNJA: Svako će polizati prste, recept poznat još iz JUGOSLAVIJE (VIDEO)
Pečenje, Foto: Jelajelena Petrovic

preukusno!

EVO KAKO DA NAPRAVITE PEČENJE BEZ RAŽNJA: Svako će polizati prste, recept poznat još iz JUGOSLAVIJE (VIDEO)

Prasetina iz rerne može biti podjednako ukusna kao sa ražnja, a evo i kako!

Objavljeno:

Ukoliko želite da oduševite goste ili porodicu odličnim pečenjem, a nemate ražanj, ovo je pravi recept za vas!

Potrebno je:

  • meso prasetine
  • soli
  • voda

Priprema:

Praseetinu dobro oprati i osušiti ubrisima papirnim. So dobro utrljati, napraviti i proireze po mesu da bolje so prodre. Staviti na rešetku na pleh. Staviti meso na rešetu, a u pleh sipati vodu jednu veliku čašu.

Peći na 190 stepeni. Svakih 30 minuta prasetinu premazivati četkicm sa oceđenim delom u tepsije.

Povremeno okretati. Treba računati bar 3 sata da se peče u zavisnosti od rerne.

Pola sata možete pred kraj prelite šoljicom piva. Podići pleh bliže vrhu i povećati temperaturu na 210 -220 stepeni da korica postane hrskava.

07:07

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.