OSTALA VAM JE TONA HRANE OD USKRSA? Ne brinite, evo 6 recepata u kojima možete iskoristiti SVE ŠTO JE PRETEKLO
Porodica, Foto: Profimedia

LAKO I UKUSNO

OSTALA VAM JE TONA HRANE OD USKRSA? Ne brinite, evo 6 recepata u kojima možete iskoristiti SVE ŠTO JE PRETEKLO

Koliko god se trudili da smanjimo količinu namirnica za praznike, nekako se uvek dogodi da nam svega ostane

Objavljeno: 18:39h

Jaja i meso koje vam je ostalo od Uskrsa možete iskoristiti kvalitetno, nemojte brinuti oko toga. Neće vam propasti, već će se ukućani oduševiti.

Koliko god se trudili da smanjimo količinu namirnica za praznike, nekako se uvek dogodi da nam svega ostane i jedemo to danima na različite načine i naravno, žao nam je da bacimo hranu. Imamo šest super recepata koji će vam rešiti taj problem.

Kiš od kuvanih jaja

POTREBNO JE: 200 g brašna, prstohvat soli, 90 g omekšalog maslaca, 70 ml vode.

ZA NADEV: 5 tvrdo kuvana jaja, 200 g suve slanine, 2 jajeta, 2 žumanca, 200 ml milerama, 200 ml mleka, so, biber, muskatni orah.

PRIPREMA: Sipajte brašno i prstohvat soli u posudu za mešanje. Dodajte maslac i prstima zamesite sipkavo testo nalik pesku. Dodajte vodu i brzo promešajte. Umesite mekano testo da ne bude lepljivo. Razvijte testo i položite ga na dno kalupa za tart. Slaninu isecite na kockice i rasporedite je po testu. Kuvana jaja oljuštite i prepolovite, pa polovinu poslažite preko slanine. U činiji sjedinite ostale sastojke, začinite po ukusu i smesu sipajte u kalup. Pecite na 180 stepeni 45-60 minuta da testo i fil lepo porumene.

Uskršnja jaja, Uskrs, Jaja, Jaja farbana u vinu, Farbanje jaja
foto: printscreen/youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Salata sa testeninom i jajima

POTREBNO JE: 1 pakovanje testenine po izboru, 3 manja paradajza, 1 krastavac, 1 crvena paprika, zelene i crne masline, 4 tvrdo kuvana jaja, maslinovo ulje, so, biber, balzamiko sirće.

PRIPREMA: Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Nakon kuvanja isprerite hladnom vodom i dobro ocedite. U činiju stavite isečen paradajz, krastavac i papriku, ohlađenu i oceđenu testeninu i jaja izrezana na četvrtine. Začinite solju, uljem, biberom i sirćetom, pa sve lagano izmešajte.

Salate, Ruska salata, Salata
foto: Printscreen/ Youtube/ FIT KUCHNIA - Martyna Loch

Krompir u foliji sa kuvanim jajima

POTREBNO JE: 4 velika krompira, 50 g maslaca, 500 g milerama, 1 čen belog luka, 1 vezica vlašca, 150 g narezane pančete, 3 kuvana jaja, so, biber.

PRIPREMA: Krompir dobro operite, osušite papirnatim ubrusom i stavite na komad folije. Začinite solju i komadićem maslaca, zamotajte i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 - 40 minuta, zavisno od veličine krompira. Dok se krompir peče, u činiju stavite mileram i začinite ga solju i biberom po ukusu. Dodajte sitno naseckan beli luk i vlašac. Na tiganju popržite pančetu i pustite da se ohladi jer je tada još hrskavija. Kuvana jaja očistite i narežite na komade. Pečeni krompir razrežite i prelite umakom, usitnjenom prženom pančetom, jajima i svežim začinskim biljem.

Đuveč sa svinjskim mesom

POTREBNO JE: 250 g pečenog svinjskog mesa, 1 manji komad slanine, 1 veći crveni luk, 2 paprike šilje, 1 ljuta sveža paprika, 4-5 paradajza, ulje, so, biber.

PRIPREMA: U tiganj stavite sitno iseckanu slaninu. Kada slanina počne da se topi dodajte na rezance isečen crni luk, a zatim i isečenu papriku i paradajz. Sve posolite pobiberite i kuvajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta. Na pola kuvanja povrću dodajte meso iseckano na rezance ili kockice. Servirajte uz palentu ili kuvani krompir.

Pašteta od pečene piletine

POTREBNO JE: 1 šolja iseckane pečene piletine, 1/2 šolje kikirikija, 1 kocka feta sira, 2-3 kašike pileće supe, na vrh kašičice kari začina, so, biber.

PRIPREMA: U blenderu što sitnije sameljite kikiriki, zatim dodajte piletinu isečenu na kockice. Sve zajedno meljite da se meso potpuno usitni. Dodajte po potrebi pileće supe, da dobijete kremastu smesu, sve izmešajte i začinite kari začinom, soli i biberom.

Pašteta
foto: Profimedia

Govedina sa špagetama i povrćem

POTREBNO JE: 300 g špageta, 300 g pečene govedine, 1 crni luk, 2-3 čena belog luka, 1 manja tikvica, 1 paprika, 2 kašike soja sosa, so, biber, 100 ml vode.

PRIPREMA: Skuvajte špagete u posoljenoj vodi, pa je ocedite i ostavite sa strane. U tiganju zagrejte ulje, pa propržite sitno seckani crni luk, dodajte zatim sitno seckani beli luk, a zatim i narezanu tikvicu i papriku. Začinite solju i biberom. Dodajte govedinu narezanu na komadiće, testeninu, sojin umak i vodu. Kuvajte uz mešanje dok se sve lepo ne sjedini.

04:14

Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.