STARINSKI RECEPT ZA KOSOVA ZA KOJIM SU DOMAĆICE POLUDELE: Pravi se na KAJMAKU, a JEDAN ZAČIN daje posebnu AROMU
Foto: Printscreen/Youtube/Bakina Vanglica

RECEPT

STARINSKI RECEPT ZA KOSOVA ZA KOJIM SU DOMAĆICE POLUDELE: Pravi se na KAJMAKU, a JEDAN ZAČIN daje posebnu AROMU

Služite toplo ili hladno

Objavljeno:

Paprike na kajmaku jedu se kao toplo predjelo, mada mogu da budu i glavno jelo. Spremaju se brzo i lako, a najvažnije je da imate lepe, mesnate paprike i dobar, stariji kajmak.

Sastojci:

5 pečenih crvenih paprika

3 čena belog luka

Paprike na kajmaku
foto: Printscreen/Youtube/Bakina Vanglica

400 g kajmaka

2-3 grančice peršuna

1/2 kašičice mešavine začina

so, biber po ukusu

Priprema:

Ispecite paprike u rerni ili na roštilju i oljuštite ih. Isecite ih na trakice, posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina. U tiganj stavite kašiku ulja i kada se zagreje dodajte beli luk koji ste prethodno iseckali na sitno.

Paprike na kajmaku
foto: Printscreen/Youtube/Bakina Vanglica

Propržite kratko, dodajte papriku pa i nju propržite. Sklonite sa ringle, sipajte kajmak i peršun i sve promešajte. Važno je da kajmak koji koristite ne bude mlad, da se ne bi potpuno istopio.

Služite toplo ili hladno.

Majke i snajke:

00:51

Kao i svake nedelje, majke i snajke su pripremale raznorazna jela

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.