CAKU ZA FARBANJE MERMERNIH JAJA SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Evo šta se desi kada se pomešaju TRADICIJA i NOVINA
Mermerna jaja, Foto: Printscreen/Youtube/ AllasYummyFood

TRADICIJA I NOVINA

CAKU ZA FARBANJE MERMERNIH JAJA SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Evo šta se desi kada se pomešaju TRADICIJA i NOVINA

Svi volimo da eksperimentišemo pogotovo kada stignu praznici, a nama trebaju ideje za lepšu trpezu

Objavljeno:

Svi smo upoznati tehnikom farbanjem jaja u lukovini, međutim cake su mnoge. Kada povežemo tradiciju i moderne tehnike stvara se stvarno nešto neverovatno. Evo šta su uradile domaćice dvadeset i prvog veka.

Tehniku su unapredile i u šerpu dodale i boju. Krajnji rezultat su mermerna jaja koja izgledaju fantastično, a za koja vam ne treba ni puno vremena, a ni truda. Ako ove godine želite da uskršnju trpezu obogatite sa još boja onda isprobajte i ukrašavanje jaja začinima.

Sastojci:

  • ljuska crnog i ljubičastog luka
  • jaja
  • gaza
  • boje za jaja
Jaja, Mermerna jaja
foto: Printscreen/Youtube/AllasYummyFood

Priprema:

Jaja skuvajte, a a ljuske luka iseckajte sitno. Zatim jaje umočite u vodu, pa u seckane ljuske i lepo uvaljajte da se što više zalepi. Nakon toga jaje stavite u gazu i vežite je.Stavite u šerpu sa vodom i dodajte boju, a onda i posolite, pa kuvajte 10 minuta nakon ključanja. Izvadite iz šerpe i ostavite da se ohladi, pa skinite gazu. Skinite ljuske luka i premažite jaja uljem.

UBRALA JE TRAVČICE I JAJA STAVILA U LUKOVINU: Recept naših baka za farbanje jaja NAJBOLJA je i NAJZDRAVIJA tehnika! A nije ni teško:

01:57

(KURIR TV) UBRALA JE TRAVČICE I JAJA STAVILA U LUKOVINU: Recept naših baka za farbanje jaja NAJBOLJA je i NAJZDRAVIJA tehnika! A nije ni teško!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.