OVAKO SE PRAVE DOMAĆE KOBASICE: Samo na ovaj način NEĆE IMATI ADITIVA, ukusnije ne može (RECEPT)
Kobasice, Foto: Profimedia

MORATE PROBATI

OVAKO SE PRAVE DOMAĆE KOBASICE: Samo na ovaj način NEĆE IMATI ADITIVA, ukusnije ne može (RECEPT)

Ukoliko ste ljubitelj kobasica, ali ih izbegavate jer i nisu toliko zdrave, ovaj recept će vas oduševiti i odmah ćete ih zavoleti.

Objavljeno:

Ovo je recept u kome nema aditiva i dodataka,a ukus je i bolji od kupovnih. Domaće kobasice će svi voleti, posebno najmlađi.

Sve što treba da uradite jeste da pripremite meso, začinite ga, a onda ubacite u svinjsko crevo i ispečete.Kobasice mogu da se služe i sa povrćem, ali i salatom, a super su i uz jaja.

Sastojci:

  • 900 g svinjskom mesa
  • 900 g junetine
  • 200 g slanine
  • 3 kašičice morske soli
  • 1 kašika celog semena žute gorušice
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice italijanskog začina
  • 1 šolja ledene vode
  • 2 svinjska creva
Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

Priprema: 1/4 mesa (obe vrste) isecite na sitne kockice, a ostatak sameljite. Pomešajte sve u jednoj velikoj posudi, dodajte seckanu slaninu, pa posolite, pobiberite, pospite gorčicom i italijanskim začinom. Prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte nekih 30 sekundi. Svinjska creva isperite, pa ostavite da stoje u toploj vodi nekih sat vremena. Sipajte meso u svinjsko crevo, pa ga na par mesta zavrnite. Izbockajte na par mesta, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko sat vremena. Ocedite višak tečnosti, pa okrenite i pecite još 5 minuta.

02:26

Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.