DESET IDEJA ZA DORUČAK NA POSLU: Izbegnite PEKARU jednom za SVAGDA i gledajte kako se KILOGRAMI tope
Jaja, Foto: Profimedia

DORUČAK NA POSLU

DESET IDEJA ZA DORUČAK NA POSLU: Izbegnite PEKARU jednom za SVAGDA i gledajte kako se KILOGRAMI tope

Konačno nekoliko ideja šta pojesti za doručak na psolu

Objavljeno:

Ne ustajemo svi dovoljno rano da bismo stigli da jedemo kod kuće, drugi pak nemamo naviku da jedemo pre određenog vremena, neki su vredni i pripreme doručak ili neko jelo pre posla. Ukratko, svi smo različiti, ali nam je svima cilj da ujutru, kad god to bilo, pojedemo nešto dobro za naš organizam.

I verujemo da u blizini posla imate omiljenu pekaru, imamo je svi, ali isto tako vrlo često čujemo "Ne mogu više u pekari da jedem." i razumemo vas. Da bi nam pekara bila povremena poslastica, a ne standard, donosimo nekoliko alternativa za doručak na poslu.

JAJA

Jedno jaje sadrži 7 gr viskokvalitetnih proteina, a ova namirnica bogata je i vitaminima i mineralima koji su važni za pravilno obavljanje metaboličkih procesa u našem organizmu. Kuvana ili u vidu kajgane, najbolje ih jedete u kombinaciji s hlebom od žitarica celog zrna, mladim sirom i sezonskim povrćem.

Jaja, Jaje
foto: Profimedia

BANANE

Bogate su složenim ugljenim hidratima, kalijumom i vitaminom B6 zbog čega dugo drže sitost pa su jedna od najboljih slatkih opcija za doručak.

ČIA SEMENKE

Samo dve kašike chia semenki sadrže 11 gr vlakana, 4 gr proteina i 12 gr ugljenih hidrata zbog čega je puding od chia semenki savršena opcija za prvi obrok u danu.

Čija semenke
foto: Printscreen/Youtube/ Lekovite Biljke

MLADI SIR

200gr mladog sira ima samo 150 kalorija, ogromnih 25 gr proteina i oko 50% preporučene dnevne doze vitamina B12, koji je neophodan za mnoge energetske enzimske reakcije u telu. Bogat je i selenom koji spada u moćne antioksidanse, a što je najvažnije dugo drži sitost. Jedite ga u kombinaciji sa hlebom od žitarica celog zrna, jajima, povrćem, voćem…

AVOKADO

Sa 160 kalorija, 7 gr vlakana i 15 gr zdravih masti (koliko aproksimativno sadrži jedna voćkica), avokado nas tokom nekoliko sati kontinuirano snabdeva energijom. Pored toga, bogat je i rastvorivim vlaknima koja hrane dobre bakterije u našim crevima te ubrzava metabolizam.

Avokado
foto: Printscreen/youtube/LuxideLuxi

OVAS

Ovaj složeni ugljeni hidrat bogat je vitaminima i mineralima (prvenstveno vitaminima B i gvožđem), koji su neophodni da bi naš organizam proizvodio energiju. Upravo to ovsenu kašu čini tako poželjnom opcijom za doručak, ali umesto industrijskih verzija koje su obično prepune dodatih šećera i aditiva, napravite sami svoj obrok od ovasa, jogurta i omiljenog voća. Ako ne volite kašu, od istih namirnica možete napraviti i smoothie.

JOGURT

Sadrži ugljene hidrate, masti i proteine koji će vam dati potrebnu energiju na početku dana, a možete ga konzumirati u kombinaciji s prepečenim hlebom od žitarica celog zrna, chia semenkama, voćem…

ŽITARICE CELOG ZRNA

Za razliku od prerađenih žitarica, ove žitarice sadrže složene ugljene hidrate zbog kojih se sporije vare i duže drže sitost. Dve kriške hleba od žitarica celog zrna u kombinaciji s avokadom, jajima, mladim sirom ili nekim zdravim namazom mogu biti savršeno izbalansirani doručak.

Hleb
foto: Printscreen/Instagram/lindastuhaug

ORAŠASTI PLODOVI

Odličan su izvor zdravih masti i vlakana zbog kojih dugo drže sitost, pa su namazi poput putera od badema ili kikirikija savršen dodatak vašem omiljenom doručku.

HUMUS

Svi znamo da je leblebija bogata proteinima, vlaknima, ali i magnezijumom koji je potreban našem organizmu da bi proizvodio energiju, što humus čini jednim od najzdravijih namaza i odličnim izborom na početku dana.

Mnogi gube iz vida kako i koliko hrana utiče na njihov organizam, prave pogrešne izbore kojih postanu svesni tek kada vaga pokaže višak kilograma. Nemojte čekati taj trenutak, na vreme zaobilazite pekaru u širokom luku i isporbajte zdrave i ukusne opcije!

Šta Kinezi jedu za doručak:

04:28

Šta Kinezi jedu za doručak?

(Espreso/Elle)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.