NEMA PEČENJA I GOTOV JE ZA 20 MINUTA, KOLAČ KOJI SVAKA DOMAĆICA MORA DA SPREMI: Ukus koji ćete DUGO PAMTITI
Kolač od banane, Foto: Printscreen/youtube/Sašina kuhinja

brzo i lako

NEMA PEČENJA I GOTOV JE ZA 20 MINUTA, KOLAČ KOJI SVAKA DOMAĆICA MORA DA SPREMI: Ukus koji ćete DUGO PAMTITI

Ovaj kolač sa bananom bez pečenja je gotov za dvadeset minuta, a u kakvom god da ste raspoloženju, nakon što ga probate sigurni smo da će skočiti

Objavljeno:

SIgurno ste se našli u situaciji da vam se jede nešto slatko a nemate vremena da spremite neku lepu, kremastu tortu. Naravno da je uvek bolje da pojedemo ono što je sveže spremljeno nego kupovne kolače. U redu je i ako vas samo mrzi, svi smo mi nekada lenji.

Ovaj kolač sa bananom bez pečenja je gotov za dvadeset minuta, a u kakvom god da ste raspoloženju, nakon što ga probate sigurni smo da će skočiti.

U pripremi vam mogu pomoći i deca. Odlična je aktivnost za naše mališane.

Sastojci:

  • 500 g petit-keksa (ili po želji)
  • 1/2 l mleka
  • 3 banane
  • 2 pudinga od vanile
  • 10 ravnih kašika šećera
  • vanilin šećer
  • 2 šlaga od vanile
  • 300 ml mleka
  • 300 ml toplog mleka
Kolač od banane
foto: Printscreen/youtube/Reci peci

Priprema:

Rastvorite dva pudinga u malo vode u jednoj posudici i dodajte vanilin-šećer. Na šporet stavite šerpu sa mlekom da se zagreje i dodajte šećer. Promešajte i kada polako počne da vri dodajte postepeno rastvoren puding i neprestano mešajte. Kada se puding zgusne, stavite šerpu sa strane da se hladi, a za to vreme isecite banane na tanke kolutiće. Da ne bi pocrnele dok proces pripreme kolača teče, možete preko njih iscediti malo limunovog soka.

Kolač od banane
foto: Printscreen/youtube/Reci peci

Na drugoj strani ugrejte mleko ali da ne bude pretoplo. Kada je spremnouzmite jedan pravougaoni pleh i počnite da potapate keks u mleko jedan po jedan i ređate ga u njega. Preko prvog reda keksa namažete jedan deo pudinga toliko da sloj ne bude predebeo. Preko njega ređajte bananu što gušće, a onda ponovite proces s keksom, pa sa pudingom i bananom. Ako vam ostane materijala za treći nivo, slobodno možete ređati još jedan. Na kraju, u 300 ml mleka sipajte dva šlaga i dobro ih umutite, a onda premažite preko kolača. Staviti u frižider na hlađenje, a pre služenja ga iseći na kocke.

Uživajte!

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač:

13:18

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač

(Espreso/ Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.