OVO JE NAJBRŽI DORUČAK KOJI MOŽETE DA POJEDETE, A NISU PAHULJICE I SEMENKE: Svi se DAVE u njemu
Fritata, Foto: Printscreen/Youtube/Adam Ragusea

PREUKUSNO A JEFTINO

OVO JE NAJBRŽI DORUČAK KOJI MOŽETE DA POJEDETE, A NISU PAHULJICE I SEMENKE: Svi se DAVE u njemu

Doručak koji će deca obožavati!

Objavljeno:

Ovaj predlog za doručak će vas oduševiti! Napravite ovo i ulepšajte jutro celoj porodici!

Fritata - brzi doručak za decu i celu porodicu

Fritatu možete poslužiti za doručak deci, a u njoj ćete jednako uživati i vi, kao i drugi ukućani. Osnovni sastojak fritate su jaja, a ostale možete birati prema ukusu, ili jednostavno - onome što imate u frižideru.

  • Uzmite pleh za pečenje, najbolje dubok, kružnog oblika i premažite ga maslacem;
  • Umutite 5-10 jaja, zavisno od veličine pleha i toga koliko će ljudi jesti fritatu;
  • U smesu dodajte: iseckanu slaninu, spanać, sir, papriku, tikvice… Ma, šta god želite i volite!

U prethodno zagrejanu rernu na 180°C stavite pleh sa smesom i ostavite da se peče oko 10 minuta, dok ne vidite da fritata postaje zlatne boje (uvek možete proveriti da li je gotovo i viljuškom).

Sačekajte samo par minuta da se jelo prohladi, a potom fritatu secite u obliku trouglova, baš kao i picu, pa na kraju poslužite sa salatom po želji.

Fritata je vrlo jednostavna za pravljenje, a daje beskrajne mogućnosti za igranje sa sastojcima, pa ovaj brz doručak možete ponavljati iz dana u dan i uvek će biti jednako ukusno i deci i odraslima.

Inače, fritata je italijansko jelo, koje zovu i “zapečenim omletom”.

Prženice, Slatke prženice, Francuske prženice
foto: Printscreen/Youtube/Milin Kuvar

Prženice - francuski brzi doručak

Iz Italije, naš gastronomski put vodi nas ka Francuskoj. Šta još sa jajima možemo da pojedemo na brzinu? Pa, svakako prženice (french toast)! Prženice nisu najzdravije rešenje, ali samo ako ih pravite od belog hleba, a pržite na mnogo biljnog rafinisanog ulja.

Umesto toga:

  • Isecite integralni hleb u broju parčadi po potrebi;
  • Izlupajte jaja, tako da ide jedno jaje, na jedno parče hleba;
  • Smesi dodajte malo mleka;
  • Pržite na tiganju sa maslacem.

Prženice potom obavezno jedite uz sveže povrće, i verujte, ovo je vrlo brzo rešenje, a pritom je mnogo zdravije nego da ste koristili beli hleb od prostih ugljenih hidrata i ulje.

07:07

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

(Espreso/Imlek.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.