PRIRODNI KINESKI RECEPT ZA BORE: To su srpske STARE BAKE stalno imale u frižideru, nećete verovati ŠTA JE U PITANJU
Svinjska mast, Foto: Printscreen/Youtube/ Kako promeniti svoj zivot

SJAJNO

PRIRODNI KINESKI RECEPT ZA BORE: To su srpske STARE BAKE stalno imale u frižideru, nećete verovati ŠTA JE U PITANJU

Lepota dolazi iznutra pa ovu unutrašnjost treba i adekvatno nahraniti.

Objavljeno: 15:35h

Ako se plašite bora, počnite na vreme da svakodnevno jedete supu od pileće kožice i hrskavice. Ova supa sadrži veliki koncentrat hondoritin sulfata koji je veoma hranljiv za kožu. Na taj način odlažete starenje kože.

U Kini postoji još jedan recept koji se primenjuje kako bi se umanjio efekat bora. Ovo vam se možda baš i neće svideti. Kinezi su poznati po tome što vole da jedu kuvane svinjske nožice, ali od njih prave i pastu koju nanose na lice pre spavanja. Tek sledećeg jutra, pošto prespavaju sa ovom maskom, očiste lice mlakom vodom. Oni tvrde da se posle mesec dana vidi pravi učinak ove maske.

Svinjska mast
foto: Printscreen/youtube/GreenLife

I u našoj narodnoj medicini postoje slični saveti ovom. Ženama je čak savetovano da belo pranje i ciste leče čistom i prepranom svinjskom mašću. I dan-danas se tvrdi da nežnu dečju kožu treba mazati svinjskom mašću koja je proprana u devet voda, verovatno ste čuli za to. Takva mast onda ima širok spektar primene. Pored nege kože, stvalja se i u nos ukoliko je začepljen. Često se stavlja i kao obloga kod bronhitisa i plućnih oboljenja mada kažu da je u tu svrhu bolje upotrebiti guščju mast.

Svinjska mast i kod nas je upotrebljavana za negu kože i kose. Ta ista preprana mast u devet voda, nanosi se na teme glave ukoliko imate problema sa opadanjem ili lošim kvalitetom kose.

(Espreso/Biznis.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.