POSNA LENJA PITA NA VODI KOJU ĆETE ODMAH POJESTI: Omiljena SRPSKA POSLASTICA koja se NAJLAKŠE SPREMA
Lenja pita, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

recept

POSNA LENJA PITA NA VODI KOJU ĆETE ODMAH POJESTI: Omiljena SRPSKA POSLASTICA koja se NAJLAKŠE SPREMA

Napravite nikad lepšu posnu lenju pitu.

Objavljeno:

Lenja pita je srpski kolač koji se pravi sa jabukama i koji se često nalazio na trpezi, jer su sastojci jeftini, a ukus predivan. Takođe, ni priprema nije komplikovana, pa su domaćice ovu poslasticu služile i na slavljima.

A kako je u toku Uskršnji post ne morate da se odričete omiljenih kolača, samo ih pripremite malo drugačije, tj. sa posnim namirnicama. Naš današnji predlog je lenja pita kojom možete da se zasladite i ako postite na vodi, a u nastavku pročitajte recept.

Lenja pita, Kolač, Pita sa jabukama
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

Za testo:

2 šolje brašna

2 šolje griza

1 šolja šećera

1 prašak za pecivo

šećer u prahu za posipanje

Za fil:

1,5 kg rendanih jabuka

1 šolja šećera

1 kašičica cimeta

1 limun

1 vanilin šećer

Priprema:

Jabuke izrendajte, pa dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i rendanu koru limun. Promešajte i ostavite sa strane. U drugoj posudi pomešajte brašno, griz, šećer i prašak za pecivo, pa promešajte. Podelite smesu na 3 jednaka dela.

Lenja pita, Čupava pitta, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

U tepsiju sipajte polovinu smese, pa izjednačite. Stavite pola fila, sipajte drugi deo smese, pa opet fil i na kraju pospite treći deo smese. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Lenju pitu pecite na 200°C oko 40 minuta.

Pospite je šećerom u prahu, pa pokrijte krpom i ostavite do sutradan. Jabuke će pustiti sok i lepše će se povezati sa testom.

Kineski recept za Mesečev kolač:

04:36

Kako Kinezi prave Mesečev kolač?

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.