TAJNA PRAVE KAFANSKE ČORBE JE SAMO U JEDNOM SASTOJKU: Dodajte ga pred sam KRAJ KUVANJA, UKUSNO i SOČNO
Kafanska čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

recept

TAJNA PRAVE KAFANSKE ČORBE JE SAMO U JEDNOM SASTOJKU: Dodajte ga pred sam KRAJ KUVANJA, UKUSNO i SOČNO

Kremasta i ukusna čorba

Objavljeno:

Da bi kafanska čorbica bila savršeno kremasta i gusta, vrhunski kuvari pred sam kraj dodaju jedan važan sastojak, a to je pavlaka za kuvanje.

Potrebno je:

1 luk

malo ulja

1 celer

1 zelen za supu

1 krompir

Posna čorba, Čorba
foto: Bakina kuhinja

1 žumance

1 kašika pavlake

Pileće meso od 1 bataka

malo svežeg peršuna

Pavlaka za kuvanje

Priprema:

Očistiti i iseckati celer, zelen za supu i krompir pa sve staviti u blender da se samelje na sitno. U šerpicu staviti luk da se dinsta na malo ulja, a potom mu dodati i samleveno povrće. Pileće meso odvojiti od koske i iseckati sitno pa dodati u šerpicu da se kuva.

Posna čorba, Čorba
foto: Bakina kuhinja

Umutiti žumance i kiselu pavlaku pa je dodati u šerpu sa povrćem i mesom, neprestano mešajući sadržaj. Pred sam kraj kuvanja, dodajte i pavlaku za kuvanje Moja kravica direktno u šerpu. Pustite da sve malo provri, a potom poslužite sa prstohvatom svežeg peršuna.

Pogledajte epizodu esmisije Majke i snajke:

00:51

ŠTA URADI, RAŠO? Master šef DOHVATIO tepsiju, pa PROSUO snajkin ručak! U studiju nastao HAOS!

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.