OVAJ TRIK PRODUŽAVA ROK TRAJANJA PATIKA: Više ih nikad nećete BACITI, OVO SVE REŠAVA
Patike, Foto: Printscreen/TikTok

paŽnja

OVAJ TRIK PRODUŽAVA ROK TRAJANJA PATIKA: Više ih nikad nećete BACITI, OVO SVE REŠAVA

Nabori su neizbežni. Čim obujete patike, cipele ili papuče, vaša noga zauvek menja oblik obuće. Možda ne odmah, ali napravite nekoliko koraka i videćete na šta mislimo

Objavljeno:

Postoji nekoliko koraka koji će omogućiti da vaše patike dugo budu u besprekornom stanju.

Nabori su neizbežni. Čim obujete patike, cipele ili papuče, vaša noga zauvek menja oblik obuće. Možda ne odmah, ali napravite nekoliko koraka i videćete na šta mislimo.

Ako su patike koje nosite napravljene od kože, srećno u uklanjanju nabora nakon nekoliko stotina nošenja. Nakon nekog perioda nabori su postali prilično duboki, u zavisnosti od toga koliko ste bili grubi prema svojoj obući. Ali niste vi krivi. Na sreću postoji vrlo jednostavan trik kako se rešiti ovog problema.

Korak 1: Očistite patike

Procenite učinjenu štetu. Očistite patike ako su prljave. Skinite pertle i napunite svaku cipelu čarapama, peškirima ili nekom drugom tkaninom. Uverite se da je cipela oblikovana i rastegnuta do svoje originalne ili željene forme.

Korak 2: Pokrenite peglu

Uzmite peglu i okrenite je na pamuk – ili srednju – postavku. Ne bi trebalo da bude prevruće, jer spaljivanje kože može da je ošteti ili da izazove promenu boje. Pustite da pegla postigne odgovarajuću temperaturu.

Korak 3: Pripremite peškir

Obuća, Patike, Smrad iz obuće
foto: Printscreen YouTube/Rupa Na Saksiji

Umočite pamučni peškir u toplu vodu. Iscediti peškir, Treba da bude samo vlažan. Položite ga preko cipele, pokrivajući deo patike koji treba da se ispravi.

Korak 4: Koristite peglu

Nežno pritisnite peglu na vlažnu krpu, nikada je ne držite predugo ni na jednom mestu. Pritisnite i gurnite peglu preko nabora.

Korak 5: Držite ih punjenim

Kada završite, uklonite vlažni peškir i isključite peglu. Držite tkaninu koju ste stavili u patike preko noći. Ne nosite cipele odmah nakon zagrevanja jer će se nabori lakše vratiti jer je koža.

Korak 6: Zaštitite od budućih nabora

Ponovite po potrebi. Ili naručite pakovanje štitnika od nabora.

Pogledajte originalne načine da spremite patike za lepo vreme:

01:00

(VIDEO) PERTLAMA ZADIVITE SVE! Originalni načini da spremite patike za lepo vreme!

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.