DODAJTE ČAŠICU OVOGA U UŠTIPKE DA BI BILI MEKANI: Tajna koju nijedna DOMAĆICA još nije znala
Uštipci, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

PREUKUSNO

DODAJTE ČAŠICU OVOGA U UŠTIPKE DA BI BILI MEKANI: Tajna koju nijedna DOMAĆICA još nije znala

Uštipke svi volimo, posebno ako su mekani i nisu masni! Evo savršenog recepta koji naših baka kome nećete odoleti!

Objavljeno:

Uštipci se mogu jesti i u slanoj i u slatkoj verziji. Idu idealno i sa kajmakom i sa kremom ili džemom. Na vama je da odaberete kombinaciju, ali kada ih ovako budete pripremili nikada nećete pristati na drugi recept!

Sastojci:

  • 300 gr brašna (meko T 400)
  • 300 ml vode
  • 1 kašika ulja
  • 20 gr svežeg ili 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • ulje za prženje
Testo
foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

KORAK 1: Kvasac razmutiti u toploj vodi i pustiti da odstoji nekoliko minuta. U vodu spustiti umućeno jaje, naliti ulje, pa postepeno dodavati posoljeno brašno i mutiti ručnom mešalicom. Testo mutiti 15-ak minuta, prvo mutilicom, a kada se zgusne lupati varjačom. Izraditi ga da bude gusto, ali ne i tvrdo, taman toliko da teže pada, odnosno da klizi sa kašike. Testo pokriti čistom krpom i ostaviti 30-ak minuta da naraste.

KORAK 2 : Sipati ulje da pokrije za dva, tri prsta dno šerpe. Uzimati testo kašikom i spuštati ga u ulje, zagrejano na srednju temperaturi – ne sme biti ni prevruće ni nedovoljno ugrejano. Prže se uz okretanje sve do lepe zlatnožute boje sa obe strane. Uštipke vaditi rešetkastom kašikom na papirni ubrus.

Posluženje:

Služiti uz namaz po želji, ali i sa sirom, pršutom ili nekim drugim suhomesnatim specijalitetom.

Savet uz ovaj recept:

Uštipci će manje upijati masnoću ako u testo dodate pola čašice rakije.

Da se ne bi lepilo, dobro je kašiku svaki put pre zahvatanja testa malo umočiti u ulje.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.