OVE JUGOSLOVENSKE POSLASTICE STE ZABORAVILI: Spremale su ih SAMO NAŠE BAKE, nema ništa sočnije (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Njami

OVE JUGOSLOVENSKE POSLASTICE STE ZABORAVILI: Spremale su ih SAMO NAŠE BAKE, nema ništa sočnije (RECEPT)

Dve poslastice koje vraćaju u detinjstvo, svaka domaćica znala je da ih spremi, a deca su se otimala oko njih. S razlogom su i danas popularne, a mi vam donosimo starinske recepte za njihovu pripremu.

Objavljeno: 21:40h

Sutlijaš

Sutlijaš
foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

Sastojci:

100 grama pirinča 750 ml mleka 4-5 kašike šećera Prstohvat soli

Priprema:

Kuvati pirinač u vodi oko tri minuta, a zatim ga ocediti. U mleko sipati so, i staviti na vatru da provri. Dodati pirinač i kuvati na slaboj vatri dok pirinač ne upije mleko, ne mešati. U kuvani pirinač dodati šećer i oprezno promešati kako bi zrna ostala cela.

Koh

Sastojci:

5 jaja 13 kašika šećera 10 kašika griza 1l mleka 2 vanilin šećera

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. U belanca dodati 10 kašika šećera, pa mutiti još malo. Zatim dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Pleh podmazati i posuti grizom pa sipati masu i peći na 200 stepeni 20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha.

Dok se koh peče, skuvati mleko sa 3 kašike šećera i vanilinim šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još 3 kašike šećera. Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom (nikako ne sipajte sve odjednom). Poslužite kada se ohladi i kada upije svo mleko.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.