Zašto je post tako važan u životu svih nas? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia / shutterstock / thinkstock

da li će te i vi?

Zašto je post tako važan u životu svih nas? (FOTO) (GIF)

Sam Isus Hrist je postio četrdeset dana pre nego što je započela njegova služba ispunjena čudima

Objavljeno: 15:19h
Dragana Vulović

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Post je odricanje od jela i pića, a znak je unutrašnje pokornosti kojoj je cilj duhovno obraćenje i povratak Bogu svim srcem, raskid s grehom i odvraćanje od svakoga zla. Obraćenje je delo Božje milosti koje otvara srce i vraća Bogu.

5 stvari kojih će se muškarci odreći zbog PRAVE ŽENE! (FOTO)(GIF)

Post je izraz poniznosti pred Bogom. Post je, prema Bibliji, zajedno s molitvom i milosrđem čin poniznosti, nade i ljubavi. Otvara vas Bogu.

Svi ljudi u Bibliji, koje je Bog krstio, su se suzdržavali od jela i pića, Sveti Ilija, Mojsije i Jovan Krstitelj su živeli od sasvim skromnih porcija hrane. Sam Isus je postio četrdeset dana pre nego što je započela njegova služba ispunjena čudima. Zato je post jako važan u životu svakog vernika.

foto: giphy

Značenje posta je da se zavisnost od hrane pretvori u zavisnost od Boga. Duhovno se hranite više, nego uobičajeno. Telesno, pročišćuje telo od štetnih materija i toksina, a može vam i pomoći da doterate liniju.

foto: Shutterstock

Sve je više naučnika koji tvrde da tri obroka dnevno, uz međuobroke, nisu prirodan način ishrane ljudi, pa mnogi od njih preporučuju povremeni post jer je moćniji od lekova u sprečavanju i preokretanju toka nekih bolesti.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.