NAPRAVITE NAOPAKU GIBANICU PO OVOM RECEPTU: Obavezno u nju stavite 1 SASTOJAK i biće HRSKAVA
Gibanica u tepsiji i na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

topi se

NAPRAVITE NAOPAKU GIBANICU PO OVOM RECEPTU: Obavezno u nju stavite 1 SASTOJAK i biće HRSKAVA

Morate da probate recept za naopaku gibanicu

Objavljeno:

Svi uživamo u gibanici, a naročito kada je tek pečena.

Morate da probate recept za naopaku gibanicu.

Stalno ćete je praviti takvu.

Sastojci:

80 gr brašna

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

1 ravna kašičica praška za pecivo

kašičica soli

100 ml ulja

350 gr sira

5 jaja

100 gr kajmaka

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

500 ml kiselog mleka

500 gr kora za pitu

Priprema: Pomešajte sir i kajmak. Dodajte kiselo mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Izmešajte. Zatim dodajte ulje i jaja. Mepajte da dobijete ujednačenu smesu. Uzmite kore, i polako ih izlistajte, da se odlepe, a zatim ponovo stavite jednu preko druge. Uvijte kore u rolnu. Isecte rolnu na delove, tri prsta širine.

Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Rastresite "rezance" od kora. Polako dodajte rezeance u smesu i mešajte. Postepeno. Izlijte u pleh koji nije nauljen. Pecite oko 40 min na 200c.

Gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke. Da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.

Zatim je "spustite" , isecite i poslužite.

(Espreso/Stil/IGY THE COOK)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.