CEO SVET JE POLUDEO ZBOG BOJE OVIH JAGODA: Da li su plave ili crvene, šta vi kažete?
Foto: Profimedia

čik pogodite

CEO SVET JE POLUDEO ZBOG BOJE OVIH JAGODA: Da li su plave ili crvene, šta vi kažete?

Koliko se vaš mozak poigrava sa vama? To možete saznati ako odgonetnete ovu veliku misteriju
Objavljeno: 15:57h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da li možete da odgonetnete zagonetku i pogodite pravu boju? Japanski psiholog, koji se bavi optičkim iluzijama Akioši Kitaoka, na svom Tviteru je podelio ovu fotografiju jagoda uz pitanje - Koje boje su jagode?

NAJSTARIJE TETOVAŽE NA BALKANU! Imaju 1.000 godina, a sada su ponovo popularne! (FOTO)

Ako i vi vidite da su one na ovoj slici crvene, to znači da se vaš mozak poigrava s vama. Niste jedini. Puno ljudi ih vidi kao crvene. Ali, na ovoj slici one to nisu.

Jagode izgledaju crvenkasto, iako slika to ne pokazuje, napisao je on. Fotografija je provučena kroz filter i iako to svi svesno vide, i dalje jagode doživljavaju u crvenoj boji.

Realno, one nisu na ovoj slici crvene, već više plavkaste. Ako i vi vidite da su jagode crvene, to znači da vam mozak automatski menja boju u onu koju je zapamtio da odgovara tom predmetu.

Bonus video:

SVI ĆE PRIČATI O TOME: Napravite razigrane čaše i oduševite društvo

U moru ideja za dekoraciju potrebno je istaći se i napraviti nešto novo. Poslužite omiljeni sladoled ili voćnu salatu u razigranim čašama. Ništa lakše nego napravitii ovakve čaše, potrebna je samo ideja.

To su raznobojne čaše od želea koje možete sami da dizajnirate kod kuće i iznenadite svoje društvo. Još jedna prednost ovih čaša je što nakon upotrebe nema pranja, gosti mogu da ih pojedu u slast.

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.