POJEDITE ČETIRI BADEMA SVAKI DAN: Ovi RAZLOZI će vas naterati da to uradite JOŠ DANAS
Bademi, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

POJEDITE ČETIRI BADEMA SVAKI DAN: Ovi RAZLOZI će vas naterati da to uradite JOŠ DANAS

Pored bademovog ulja, za konzumiranje su popularni i bademovi listići

Objavljeno:

Novi milenijum je sa sobom doneo brojne nove informacije koje su bile prisutne od davnina, ali su se usled određenih okolnosti zagubile i zaboravile. Međutim, era poslova koji zahtevaju stalan pokret ili statičnost, premalo provedenog vremena u prirodi u nekim aktivnostima, naveli su sve da razmišljaju drugačije o samom zdravlju, pa su teretane postale prepune, kao jedini način da se fizička kondicija i pokretljivost održe, a priče o hrani, potrebama za specifičnim načinima ishrane, te upotrebom određenih namirnica postale su važnije od bilo čega, jer su brza hrana i nezdravi obroci doveli do pojave brojnih bolesti. Tako ste sigurno svi, bar jednom negde čuli, pročitali ili dobili savet da u svoju svakodnevnu rutinu i naviku ishrane ubacite po koji badem.

Badem je, kao orašasti plod, dobro poznat po svojim karakteristikama ploda za koji se kaže da ga jedu bogovi, pa se tu nađu još orasi, urme i tako dalje. Činjenica je da je bogat brojnim vitaminima i hranljivim materijama koje su organizmu potrebne na svakodnevnom nivou da bi mogao da funkcioniše normalno, da bi bila potrebna energija i pokretljivost za ceo jedan dan bez ikakvih problema. Upravo zbog tih svojih sastojaka, badem postaje ne samo lek u hrani, već preventivni način da se brojne bolesti i stanja organizma zaobiđu i nikada ne dogode.

Dobrobiti badema po zdravlje

Badem, Bademovo mleko
foto: Profimedia

Badem nije samo ukusna i zanimljiva grickalica, već jako zdrava namirnica bogata brojnim hranljivim materijama. Među orašastim plodovima, badem poseduje najveću količinu vitamina B2 i vitamina B3 u sebi. Pored toga, bogat je kalijumom, magnezijumom, kalcijumom i vitaminom E. Ne može se zaobići ni činjenica da bademi predstavljaju važan izvor belančevina i vlakana, ali i to da sadrže jako nizak procenat šećera, što sveukupno čini ovu namirnicu popularnom prilikom svih specifičnih načina ishrana koji se prepisuju radi poboljšanja zdravlja ili prilikom potrebe da se izgube određeni kilogrami. Sve ovo ukazuje na to da konzumiranjem badema svakog dana unosite potrebne vitamine i hranljive elemente u organizam koji utiču na lečenje ili prevenciju različitih bolesti.

Pored bademovog ulja, za konzumiranje su popularni i bademovi listići.

(Espreso/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.