NAPRAVITE POHOVANI KAČKAVALJ KOME NEĆETE MOĆI DA ODOLITE: Trik je u smesi, samo ovako će ISPASTI SAVRŠENO
Pohovni kačkavalj, Foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

SVI GA VOLITE

NAPRAVITE POHOVANI KAČKAVALJ KOME NEĆETE MOĆI DA ODOLITE: Trik je u smesi, samo ovako će ISPASTI SAVRŠENO

Ovako pripremljen sir odlično se slaže uz tzatziki sos, kečap ili sos od pavlake i majoneza

Objavljeno:

Pohovani kačkavalj je jedan od klasičnih recepata, međutim njegova priprema i nije toliko jednostavna kao što izgleda na prvi pogled. Postoji nekoliko jednostavnih trikova za savršen pohovani kačkavalj.

Prvi trik je u zamrzavanju smese za pohovanje. Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude gusta, i treba dobro da pokriva kačkavalj - da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa zalepi za tiganj.

Potrebno:

  • - tvrđi kačkavalj (npr.krstač) 500gr
  • - 2-3 jajeta
  • - brašno
  • - prezle
  • - so
  • - malo hladne vode
  • - ulje

Priprema:

Kačkavalj iseći na komade debljine 1cm, pa ih uvaljati u brašno. Umutiti smesu od jaja, vode i brašna, sa malo soli, da bude gušća masa. Komadiće kačkavalja (ili neki drugi oblik) uvaljati u ovu smesu sa svih strana, a zatim ubaciti u prezle i dobro pokriti sve stranice, nakon toga ponovo vratiti u smesu sa jajima, pa ponovo u prezle. Pržiti na zagrejanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju.

Pohovani kačkavalj
foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

Trik: Kačkavalj za pohovanje se seče na komade debljine ne više od centimetra i vraća se u frižider. Dok se kačkavalj hladi, pripremite smesu za pohovanje od prezli, brašna, umućenih jaja i čaše ledeno hladne vode. Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih pohujte.

Ovako pripremljen sir odlično se slaže uz tzatziki sos, kečap ili sos od pavlake i majoneza.

(Espreso/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.