OD SADA ĆETE UMESTO VODE STAVLJATI SAMO OVAJ SASTOJAK U KAČAMAK: Samo TO mu daje MEKOĆU, malo ko ZNA
Kačamak u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

ZAPAMTITE TO

OD SADA ĆETE UMESTO VODE STAVLJATI SAMO OVAJ SASTOJAK U KAČAMAK: Samo TO mu daje MEKOĆU, malo ko ZNA

Sada ćete ga napraviti po ovom receptu

Objavljeno:

Na kačamaku smo svi odrasli.

Doručak kojem niko nije mogao da odoli.

Sada ćete ga napraviti po ovom receptu.

Bez jednog sastojka ga više nećete spremati.

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.

Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.

Sastojci:

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

1 l vode ili mleka (po želji, a može i mešavina)

malo soli

500g kukuruznog brašna (količina zavisi od toga koliko gust kačamak volite)

Priprema:

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

U litar provrelog, malo posoljenog mleka ili vode dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo), ili palentu. Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući.

Kada je kuvano, poslužite uz jogurt, pavlaku, kajmak, sir…

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.