OVO JE BOGDAN DIKLIĆ PO NACIONALNOSTI: Proslavio se u Jugoslaviji, ali ISTINU NISTE ZNALI
Bogdan Diklić, Foto: Damir Dervišagić

sada je jasno

OVO JE BOGDAN DIKLIĆ PO NACIONALNOSTI: Proslavio se u Jugoslaviji, ali ISTINU NISTE ZNALI

Na televiziji je glumio u serijama: „Grlom u jagode“ (1976), „Sijamci“ (1981), „Kamiondžije 2“ (1983), „Brisani prostor“ (1985), „Balkan ekspres“ (1989), „Otvorena vrata“ (1995)

Objavljeno:

Bogdan Diklić filmski je i tečevizijski glumac koji se proslavio nakon zapažene uloge u filmu „Nacionalna klasa“ (1979).

Na televiziji je glumio u serijama: „Grlom u jagode“ (1976), „Sijamci“ (1981), „Kamiondžije 2“ (1983), „Brisani prostor“ (1985), „Balkan ekspres“ (1989), „Otvorena vrata“ (1995).

Diklić danas živi i radi u Beogradu, a kada se njegovo ime pretražuje na guglu u kategoriji nacionalnost piše Srbin, Hrvat i Jugosloven.

Bogdan Diklić
foto: Printscreen YouTube/Srbija bre

Iako malo govori o svom privatnom životu, poznato je da je 2000. godine oženio dvadesetak godina mlađom koleginicom, glumicom Dijanom Marojević sa kojom je dve godine nakon venčanja dobijo ćerku Sofiju.

Mnoge je iznenadila vest da se glumački par razvodi 2015. godine. Mediji su tada objavili tu informaciju, a Dijana je navodno izjavila da je Diklić „divna osoba, velikog srca, ali pomalo nezgodnog karaktera“, te da je s njim ponekad teško izaći na kraj.

Glumica je tom prilikom istakla da je nakon bolesti postao zatvoren, pa je bilo veoma teško da se brak očuva.

Bogdan Diklić nije želeo da komentariše te reči, kao ni vest o razvodu. Godinu dana nakon toga je hrvatskim medijma priznao da su se on i Dijana razveli, ali da su u dobrim odnosima i da zajedno brinu o nijhovoj, tada maloletnoj ćerki. 2009. godine u julu mesecu je nakon srčanog udara završio u bolnici. Usledila su još dva, nakon kojih je imao dodatne zdravstvene probleme. Jednom prilikom je priznao da misli da je „ostao zbog svoje ćerke, da je tako rešeno gore".

Bogdan Diklić
foto: Printscreen/Sportklub

Danas je glumac sa svojom ćerkom često viđen u javnosti. Posećuju pozorišta, utakmice i druga kulturna dešavanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.