BILJKA KOJI MNOGI UZGAJAJU JE OTROVNA: Lepa na oko, ali njeni LISTOVI mogu biti KOBNI PO VAS
Biljka Kaladijum, Foto: Printscreen/Youtube/Kruna VD

OBRATITE PAŽNJU

BILJKA KOJI MNOGI UZGAJAJU JE OTROVNA: Lepa na oko, ali njeni LISTOVI mogu biti KOBNI PO VAS

Kaladijum je specifičan po tome što raste u različitim sortama i veličinama. Ima prelepe raznobojne listove koji dostižu visinu od oko 60 centimetara

Objavljeno: 16:24h

Kaladijum je biljka koja potiče iz Južne Amerike, lepa je na oko, ali ima otrovne listove.

Kaladijum je specifičan po tome što raste u različitim sortama i veličinama. Ima prelepe raznobojne listove koji dostižu visinu od oko 60 centimetara.

Zbog svoje boje veoma je poželjan za enterijer. Biće teško proći nezapaženo. Međutim, važno je znati da su listovi otrovni, pa ovu biljku treba čuvati podalje od dece i kućnih ljubimaca, a ako ste bili u kontaktu sa listovima ili stabljikom, obavezno operite ruke.

Ako ga uzgajate u zatvorenom prostoru, pokušajte da mu obezbedite toplo mesto sa vlažnim vazduhom. Idealno bi bilo obezbediti stalnu temperaturu okoline od oko 21 stepen, a tokom zime, kada biljka miruje, između 12 i 16 stepeni.

Vodite računa da ga ne zalivate previše i da u prostoriji u kojoj ga držite ima dovoljno vlage. Upravo zbog toga je idealan i za kupatilo.

Ako primetite buđ na listovima, to je znak da je kaladijum previše zaliven ili da je na hladnom mestu. Tokom zime opada lišće, pa ne može da preživi u spoljašnjim uslovima.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.