DA LI BOJLER PALITE PO POTREBI? Konačno rešena MISTERIJA da li je to GREŠKA, NISTE NI SVESNI ODGOVORA
Bojler, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

DA LI BOJLER PALITE PO POTREBI? Konačno rešena MISTERIJA da li je to GREŠKA, NISTE NI SVESNI ODGOVORA

Neko će vam reći da je mnogo racionalnije ostaviti bojler uključen ceo dan i noć, jer tada ne mora da zagreva svu vodu, već je samo podgreva, drugi zastupaju teoriju da je najbolje da se uključi. kada je to potrebno.

Objavljeno:

Jedna od naizgled nerešivih misterija je pitanje kada bojler troši najmanje struje – kada je uvek uključen ili kada se uključuje po potrebi.

Internet forumi, društvene mreže i diskusije uživo - u bilo kom obliku, ovo pitanje je uvek aktuelno i nikada ne možemo doći do konačnog odgovora.

Neko će vam reći da je mnogo racionalnije ostaviti bojler uključen ceo dan i noć, jer tada ne mora da zagreva svu vodu, već je samo podgreva, drugi zastupaju teoriju da je najbolje da se uključi. kada je to potrebno. A evo šta na ovu nedoumicu kaže majstor ovih kućnih aparata. prneosi "Haber".

Apsolutno nije tačno da je za novčanik bolje da bojler stalno drži uključen. Naravno, sve zavisi od broja ukućana. Dakle, ako je u pitanju samac ili bračni par, racionalnije je da po potrebi uključe bojler. S druge strane, ako se radi o porodici sa velikim brojem članova, verovatno im je najzgodnije da je bojler stalno uključen jer će u svakom trenutku nekome biti potrebna voda.

Bojler
foto: Yevhenii Podshyvalov / Panthermedia / Profimedia

Veliku ulogu igra i namena bojlera – ako je bojler namenjen samo za tuširanje, onda je logičnije da ga povremeno uključujete, a ako se radi o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ćete ga najverovatnije vrlo retko isključiti. prenosi „Haber“.

Dakle, ekonomičnije je uključiti ga po potrebi, a naravno, ako već pazite na uštedu, gledaćete da ga uključite u jeftiniju tarifu.

Trik koji zaista funkcioniše, s druge strane, je da podesite termostat na 55-60 stepeni.

Neka najveća vrednost na koju ste je postavili bude eventualno 60. Ispod 55. podeoka skala se ne formira. S druge strane, ako je termostat stalno podešen na 90, stvoriće se mnogo više kamenca, posebno u ovdašnjim uslovima pošto je naša voda tvrda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.