OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA BELU ČORBU: 1 zdrav način kuvarice do sada NISU ISPROBALE
Bela čorba u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

RECEPT KIDA

OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA BELU ČORBU: 1 zdrav način kuvarice do sada NISU ISPROBALE

Ukoliko vam dosadi da u zimskim danima kuvate supu, nema ništa bolje od ovakve čorbe

Objavljeno:

Bela čorba je jako ukusna i uopšte nije teška za pravljenje.

Ukoliko vam dosadi da u zimskim danima kuvate supu, nema ništa bolje od ovakve čorbe.

Recept će vas oduševiti.

Bela čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Bela čorba se pravi sa teletinom ili junetinom, ali predlog Stvar ukusa je da probate i ovaj recept sa batakom. Ona se obično služi u kafanama, ali je neizbežna i na slavama ili kada su praznici,a može da se jede i umesto obroka.

Toliko je ukusna, a koliko god delovalo da su supe i čorbe komplikovane za pripremu, ispostavlja se da i nisu baš. Ako nikada do sada niste pravili čorbu, samo vodite računa da ona bude topla, a ne vrela, kada u nju budete dodavali žumance sa pavlakom, jer ono ne sme da se skuva, nego da oboji. A crni luk je uvek bolje da dodate prepečeni jer daje bolji šmek.

Bela čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci:

600 g bataka (može i teleće ili juneće)

1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)

1 manji celer

1 crni luk

4 krompira

5 kašika pirinča

Za zapršku:

Bela čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

1 kašičica brašna

1 čaša vode

Još:

1 žumance

Bela čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

5 kašika pavlake za kuvanje

Priprema:

Crni luk presecite na pola i ispecite na plotni. Zatim u šerpu sipajte vodu i dodajte meso, pa kuvajte. Posolite, pa dodajte i prepečeni luk. Očistite šargarepu, celer i paškanat, pa dodajte u komadu u šerpu sa mesom. Kada povrće omekša i meso se skuva procedite supu. Dodajte u bistru supu sitno seckani krompir i pirinač koji ste prethodno oprali, a šargarepu i celer takođe isekcajte, a ostalo povrće bacite. Kuvajte dok ne omekša. Kada se meso malo prohladi uklonite kost, možete i kožicu, pa isecite i vratite u supu. Kada vidite da je krompir gotov napravite zapršku tako što ćete pomešati brašno i vodu, pa dobro sjedinite da nema grudvica. Sipajte u supu i promešajte. Kuvajte još par minuta, pa ostavite da se prohladi. U prohlađenu supu dodajte umućeno žumance koje ste pomešali sa pavlakom za kuvanje, pa promešajte i služite. Prijatno!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.