OVAKAV MLEČNI HLEB MORATE DA NAPRAVITE ŠTO PRE: Testo je TOLIKO MEKANO da će vas RECEPT ODUŠEVITI
Mlečni hleb, Foto: Printscreen/Youtube/Food Wishes

sjajno

OVAKAV MLEČNI HLEB MORATE DA NAPRAVITE ŠTO PRE: Testo je TOLIKO MEKANO da će vas RECEPT ODUŠEVITI

Toliko je mekan iznutra da ćete samo takav praviti

Objavljeno:

Nema ništa ukusnije od domaćeg hleba.

Osim tradicionalnih recepata postoji jedan i za mlečni hleb.

Toliko je mekan iznutra da ćete samo takav praviti.

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

Od većine hlebova očekujemo da spolja budu hrskavi, a iznutra mekani, a ovaj mlečni hleb je baš takav.

Osim toga, ima neodoljiv miris i ukus zahvaljujući maslacu koji se dodaje u testo.

Sastojci:

3 kašike vode

3 kašike mleka

2 kašike brašna

300 grama brašna

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

1 kesica kvasca

2 kašike mleka u prahu

1 kašičica soli

100 mililitara mleka

1 jaje

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

60 grama maslaca

Priprema:

U čemu je tajna ovog hleba? Proširio se Internetom kao munja, i potiče iz Japana. Tamo se kvascu dodaje „tangžong“, mešavina mleka, brašna i vode koja hleb čini neverovatno mekanom.

Najpre prva tri sastojka pomešajte u šerpici i kuvajte uz mešanje tri do pet minuta. Dobićete gustu smesu, prebacite je u činiju i pustite da se ohladi.

Pomešajte smesu sa svim ostalim sastojcima i mutite mikserom, pa mesite ručno dok ne dobijete glatko, elastično testo. Ostavite ga da naraste dok se ne udvostruči, pa ga podelite na 6 delova i pustite da još jednom naraste, oko 40 minuta. Zagrejte rernu na 180 stepeni, kugle testa naređajte u kalup i pritisnite da dobijete oblik hleba, zbog maslaca će se lako razdvajati. Premažite umućenim jajetom i pecite oko 25-30 minuta.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.