OVA TORTA JE IDEALNA ZA SVAKU PRILIKU: Topi se U USTIMA, ništa KREMASTIJE niste PROBALI, a RECEPT KIDA
Torta u plehu, Foto: Printscreen/Youtube/Natašine Slastice

njami

OVA TORTA JE IDEALNA ZA SVAKU PRILIKU: Topi se U USTIMA, ništa KREMASTIJE niste PROBALI, a RECEPT KIDA

Poslastica koja se topi u ustima

Objavljeno: 22:26h

Grčka torta je savršena za sve prilike.

Poslastica koja se topi u ustima.

Ništa slađe niste probali.

Posna sladoled torta, Torta
foto: Privatna arhiva

Grčka torta je poslastica koju svi obožavaju jer sadrži svima omiljene sastojke. Kombinacija oraha, čokolade i plazme je prosto neodoljiva, a kore mekane da se prosto tope. U nastavku teksta pročitajte recept čitateljke Stvar ukusa Simke. Nije komplikovano, uspeće i neiskusnim domaćicama, samo je važno da se isprate svi koraci.

Sastojci:

Za koru:

15 belanaca

15 kašika mlevene plazme

Torta, Torta sa malinama
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

30 kašika šećera

15 kašika mlevenih oraha

1 prašak za pecivo

Za fil:

15 žumanaca

20 kašika šećera

1/2 l mleka

2 pudinga sa ukusom slatke pavlake

100 g čokolade tamne

Torta, Torta sa malinama
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

375 g margarina

50 g prah šećera

Još:

100 g bele čokolade

100 g mlečne čokolade

150g plazme

Plazma torta, Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

150 g oraha

Priprema: Kratko umutite belanca, pa dodajte šećer i mikserom sjedinite tako da dobijete čvrst šne. Dodajte plazmu, orahe i prašak za pecivo, pa lagano promešajte. U plitak pleh sipajte trećinu smese i razmažite. Isepecite tanku koru na 180°C oko 15 minuta. Zatim sipajte drugu trećinu smese i ispecite drugu koru, a na isti način i treću. Umutite žumanca sa šećerom (15 kašika) penasto i skuvajte na pari. Pokrijte providnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi. U mleko sipajte puding i šećer (5 kašika) i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne.

Plazma torta, Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Pokrijte puding providnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi. Margarin sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte hladan fil sa žumancima i sjedinite mikserom. Zatim dodajte i puding i opet umutite. U fil na kraju dodajte otopljenu mlečnu čokoladu i lagano promešajte da se svi sastojci sjedine, a onda dodajte seckanu belu čokoladu, plazmu i orahe. Promešajte. Koru premažite filom, pa stavite sledeću koru i opet premažite filom, pa stavite i treću koru, a onda celu tortu premažite filom.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.