OVE NAMIRNICE SU PREPUNE SOLI, A NIKO VAM TO NEĆE REĆI: Jedete ih svaki dan, a prava su SMRT za organizam
Market, Foto: Printscreen/RTS

OPREZ

OVE NAMIRNICE SU PREPUNE SOLI, A NIKO VAM TO NEĆE REĆI: Jedete ih svaki dan, a prava su SMRT za organizam

Neke namirnice vas dugoročno neće zasititi, ali im je teško odoleti.

Objavljeno:

Takve namirnice su prepreka svima koji žele da usvoje zdrave navike, promene ishranu i učine nešto dobro za sebe i svoje zdravlje.

Međutim, nije ono na šta sumnjate - kolači, čokolada ili slatkiši. Nutricionista Tamara Vilner otkrila je da su neke neočekivane namirnice hrana za vaše loše navike, uključujući sosove, supe i žitarice.

Ali prvo je potrebno razjasniti zašto se ne možemo zasititi neke hrane.

„Kada jedemo hranu određenog ukusa, naši se pupoljci ukusa vremenom naviknu na taj ukus i takva hrana nam postaje dosadna. Ali moguće je prevariti naš sistem kada se pažljivo isplanira odnos soli, masti i šećera. U tom trenutku stalno žudimo za još, a čak i ako telo signalizira da prestanemo da jedemo, ne možemo da odolimo“, kaže Tamara za Dejli mejl.

Proizvodi, Namirnice, Cena, Prodavnica
foto: Espreso

Koja hrana izaziva žudnju za nezdravom hranom? Kada sa polica skinete paradajz sos, supu ili narezan hleb, obratite pažnju na sastojke.

Mnogi se klone keksa, kolača, sladoleda, mafina, čokolade i slatkiša, ali su tri navedene stvari najčešći okidači“, upozorava nutricionista.

Pored supa, soseva i hleba, treba biti oprezan i sa prelivima i energetskim pločicama od žitarica jer ove namirnice obično sadrže kombinaciju šećera, masti i soli koja podstiče želju, prenosi Indek.

Vilkinson predlaže da jedete raznovrsne i izbalansirane obroke, pazite na unos namirnica koje je ona navela i dovoljno spavate, jer nedostatak sna takođe može izazvati povećanu želju za visokokaloričnom hranom koja šteti liniji.

(Espreso/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.