METEOROPATA STE? 4 načina da se izborite s naglom promenom vremena! (GIF)
Foto: Thinkstock

AH TE GLAVOBOLJE

METEOROPATA STE? 4 načina da se izborite s naglom promenom vremena! (GIF)

Osećaj nemoći kada vam bolovi poremete planove, zamenite savetima koje vam donosimo i time prestanite da budete rob meteoropatije
Objavljeno:

Nagle promene vremena, posebno u vreme prelaza godišnjih doba, mogu biti glavni krivac za glavobolje s kojima se sve teže nosite.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon 'zimskog sna' jedva ste dočekali buđenje uz temperature iznad nule, no umesto aktivnog dana u prirodi, glavobolja vas je prikovala za krevet.

Datum rođenja utiče na vašu građu tela i vitkost! (FOTO) (GIF)

Skokovi temperature s hladnog na toplo ili obrnuto utiču na pritisak, srce i cirkulaciju generalno, što na kraju može dovesti do glavobolje. Osećaj nemoći kada vam bolovi poremete planove, zamenite savetima koje vam donosimo i time prestanite da budete rob meteoropatije.

1. Pratite vremensku prognozu

Kao što svakog jutra pre izlaska proveravate kakva je temperatura kako biste doneli odluku šta da obučete, tako proverite i da li se razlikuju radikalno jutarnja i dnevna temperatura kako biste pripremili telo na ono što dolazi.

foto: Giphy

Ako ste jedna od onih osetljivijih na promene vremena, kod prvih simptoma glavobolje možete uzeti paracetamol i rešiti je se kako vam ne bi obuzela čitav dan.

2. Izađite u prirodu i aktivirajte se

Bilo koji oblik telesne aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata dnevno, učiniće organizam stabilnijim i otpornijim na vremenske promene. Još je bolje ako se fizička aktivnost odvija u prirodi na čistom vazduhu.

foto: Giphy

Svejedno je da li ste se odlučili na brzo hodanje ili ste deo aktivnog grupnog treninga, aktivnosti u prirodi pomoći će vam da se rešite stresa i bolje osećate, a uz to vam mogu smanjiti šanse za pojavu glavobolje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.