UBACITE SAMO 1 LIMUN U VEŠ MAŠINU: Od sada ćete je samo TAKO ČISTITI (VIDEO)
Limun u veš mašini, Foto: Printscreen/Instagram/eve.dair.hersey

trik

UBACITE SAMO 1 LIMUN U VEŠ MAŠINU: Od sada ćete je samo TAKO ČISTITI (VIDEO)

Potrebna su vam samo dva sastojka i ona će biti kao nova

Objavljeno: 13:59h

Kao što je lepo da veš miriše kako treba, tako je i dobro da redovno čistite mašinu.

Potrebna su vam samo dva sastojka i ona će biti kao nova.

Genijalna caka koju ćete često upotrebljavati.

Mnoge kombinacije za čišćenje kruže internetom, ali ova je posebna i drugačija. Moramo priznati da je trik zaista čudan, ali s obzirom na to da dolazi od ekspertkinje za lakše i brže čišćenje, trebalo bi mu dati šansu.

Potreban vam je jedan limun i pasta za zube. Limun presecite na pola i stavite u sredinu pastu za zube. Ubacite ga u bubanj mašine. Pastu takođe nanesite na unutrašnjost vrata mašine. Ovo potpuno uništava neprijatne mirise u mašini, veš će biti bolje opran, a staklena vrata se neće magliti, već će i ona biti sjajna kao da je mašina tek kupljena.

Dodatna preporuka je da gumu u unutrašnjosti mašine očistite sodom bikarbonom i sirćetom. Upalite neki kraći program pranja na otprilike 15 minuta.

Trik za osveženje boje veša

Šećer uvek povezujemo s kalorijama, ali ovde je njegova namjena potpuno drugačija. Jeste li znali da ova kuhinjska namirnica deluje kao osveživač boje? Procedura je jednostavna: odeću potopite u zašećerenu vodu i ostavite tako nekoliko sati.

Nakon što je prošlo određeno vreme, odeću operite na uobičajen način. Ovo bi trebalo da spreči da rublje izgubi boju i vratiti mu svežinu. Takođe, ako imate mnogo obveza i ne možete da čekate da veš toliko dugo stoji potopljen u vodi sa šećerom, možete šećer dodati i direktno u mašinu. Tri kašike šećera stavite u pregradu za deterdžent ili ga sipjate direktno u bubanj. Rezultati će biti odlični i odeća će biti kao nova.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.