SUTLIJAŠ ĆE BITI KREMAST SAMO AKO GA SPREMITE NA OVAJ NAČIN: 1 STVAR je ključna u PRIPREMI (RECEPT)
Sutlijaš u činiji, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

poslastica

SUTLIJAŠ ĆE BITI KREMAST SAMO AKO GA SPREMITE NA OVAJ NAČIN: 1 STVAR je ključna u PRIPREMI (RECEPT)

Toliko je kremast da ćete ga tako stalno praviti

Objavljeno:

Napravite sutlijaš po ovom receptu i nećete se pokajati.

Toliko je kremast da ćete ga tako stalno praviti.

Tu je i cela priprema.

Sutlijaš
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci

Potrebno je:

1 čaša pirinča

2 čaše vode

4 čaše mleka

Sutlijaš
foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

8 kašika šećera

cimet

Priprema

Pirinač ocistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 1,5) i sipati 1 čašu mleka.

Sutlijaš
foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još dve čaše mleka.

Ukuvati i toplo sipati u činije. Ohladiti i posuti cimetom.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.