ZA 30 SEKUNDI PROVERITE DA LI IMATE ZDRAVO SRCE: U pitanju je BRZI TEST, uradite ga odmah
Srce, Foto: Profimedia

JEDNOSTAVNO

ZA 30 SEKUNDI PROVERITE DA LI IMATE ZDRAVO SRCE: U pitanju je BRZI TEST, uradite ga odmah

Uzmite veću posudu, u koju mogu da vam stanu obe šake, i napunite je hladnom vodom.

Objavljeno: 21:13h

Za bolje rezultate dodajte malo leda. I dok svi nastojimo da živimo zdravo i osluškujemo naše telo, nekada pravo stanje i nije takvo. Jedan trik vam može pomoći da steknete predstavu o tome kako radi vaše srce, a „Bright Side“ otkriva da je u pitanju jednostavan trik koji će vam pokazati zdravlje vašeg srca za samo 30 sekundi.

Prvi korak

Uzmite veću posudu, u koju mogu da vam stanu obe šake, i napunite je hladnom vodom. Za bolje rezultate dodajte malo leda.

Drugi korak

Ubacite šake u posudu i zadržite ih tačno 30 sekundi. Ovo će vam pomoći da saznate kako će krv da reaguje kada dođe u kontakt sa ledenom vodom. Ako ste sve uradili kako treba, sada je vreme da proverite stanje svog srca.

Ovo su dva moguća rezultata.

1. Prsti su pocrveneli

Ako su vaši prsti pocrveneli to je dobar rezultat. To znači da nemate problema povezanih sa oksigenacijom u krvi. Vaše srce i cirkulacija krvi su u redu.

2. Prsti su postali bledi ili tamnoplavi

Ako su prsti dobili bledu boju ili su poplaveli postoji mogućnost da imate problema sa cirkulacijom krvi. Ovo se događa zato što u vašim ćelijama krvi je nizak nivo kiseonika ili zato što imate problem sa prenošenjem kiseonika putem krvotoka.

U ovom slučaju, možete da probate da zagrejete ili masirate predeo ruku kako bi se vratila normalna boja. Ako se to ne desi brzo, obavezno posetite lekara. Posebno ako prilikom testa osetite kratak dah, bol u glavi ili grudima, preznojavanje, ukočenost u ramenima, nogama, rukama, prstima ili petama, vrtoglavicu, znak je da pod hitno treba da uradite pregled.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.