OVE STVARI U KUĆI NIKAKO NE PERITE: Srbi ih non-stop GLANCAJU, a postoji VELIKA OPASNOST
Foto: Profimedia

VAŽNO

OVE STVARI U KUĆI NIKAKO NE PERITE: Srbi ih non-stop GLANCAJU, a postoji VELIKA OPASNOST

Voda se uglavnom podrazumeva kada je kućna higijena u pitanju.

Objavljeno:

Međutim, to nije uvek slučaj. Ponekad voda može trajno da ošteti nameštaj i kućne uređaje, da vam ne preostaje ništa drugo nego da ih bacite i kupite nove. Osetljive predmete i materijale treba tretirati na primeren način, kako bi što duže trajali.

1. Pliš

Nameštaj i posteljina od pliša, ukoliko ih perete vodom, mogu trajno izgubiti elegantnu teksturu i izgled, ukoliko ih čistite vodom. Jastučnice i ćebad od pliša imaju karakterističan sjaj i daju prostoru udoban i šik izgled, koji je zaista šteta upropastiti. Zato je najbolje koristiti posebne preparate za čišćenje osetljivih tkanina (pliša i antilopa) i meku četku.

2. Drveni podovi

Ukoliko se voda zadržava na laminatu ili parketu, pod može da nabubri, i time je trajno upropašćen. Da biste izbegli zamenu laminata ili parketa, sigurnije je da ih prebrišete dobro isceđenom vlažnom krpom ili džogerom

3. Elektronski uređaji

Prljavštinu na ekranima, tastaturi, daljinskom uređaju, zvučnicima i sličnim aparatima, treba uvek brisati suvom krpom. Za tvrdokornu prljavštinu, treba koristiti samo blaga sredstva za čišćenje i krpu.

4. Sočiva

Voda iz slavine nije sterilna i može da sadrži bakterije ili parazite koji mogu ući u oko kada se stave sočiva. Koristite isključivo posebne tečnosti, namenjene upravo kontaktnim sočivima.

5. Svila

Bilo da je u pitanju posteljina ili kvalitetna svilena haljina, najbolje je odneti predmet na hemijsko čišćenje. Profesionalci će znati kako da odrade posao, bez kvarenja izgleda i pojave tamnih mrlja na svili

6. Koža

Ukoliko se dugo izlažu vodi, odeća i nameštaj od kože mogu ispucati, i time će biti trajno uništeni. Najbolje rešenje je da koristite preparate koji su isključivo namenjeni negovanju kože.

7. Mermer

Mermerne površine izgledaju skupo i elegantno. Ukoliko ih tretirate vodom, na njima mogu ostati tragovi kamenca nakon sušenja, i time će izgubiti svoj sjaj. Najbolje je da ih brišete na suvo, krpom ili metlom, ako je pod u pitanju. Ukoliko postoje tvrdokorne fleke, vodu koristite minimalno.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.