NAJPOZNATIJI HIRURG ŠOKIRAO SVE TVRDNJOM: Sve što znate o bolesti srca je LAŽ, samo trebate da uradite OVO (VIDEO)
Doktor, Foto: Yiutube Printscreen calorad

AU

NAJPOZNATIJI HIRURG ŠOKIRAO SVE TVRDNJOM: Sve što znate o bolesti srca je LAŽ, samo trebate da uradite OVO (VIDEO)

On je iskusan kardiohirurg koji se penzionisao iz bolnice u Arizoni. Dr Landel je nedavno dao sledeću izjavu:

Objavljeno: 13:34h

Dr Dvajt Lendel izazvao je veliku pometnju kada je izjavio da srčana oboljenja ne treba lečiti statinima – lekovima za snižavanje holesterola.

„Mi lekari, uz svo naše obrazovanje i autoritet, često razvijamo jak ego, zbog čega nam je teško da priznamo da nismo u pravu. Ipak, priznajem da sam pogrešio. Kao kardiohirurg sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom i preko 5.000 operacija na otvorenom srcu, osećam da moram da ispravim rekord i naučnu činjenicu.

Dugi niz godina sam radio sa istaknutim lekarima i često smo razmenjivali mišljenja. Stalno smo čitali novu naučnu literaturu, išli na edukativne seminare i došli do zaključka da su srčane bolesti uzrokovane povišenim nivoom holesterola u krvi. Jedina terapija za takve bolesti bila je ona koja snižava holesterol uz ishranu koja ograničava unos masti. Sve što je govorilo protiv ovog razmišljanja smatralo se glupošću i medicinskim nesavesnošću. Sada moram da kažem da takva terapija nema naučnu i moralnu osnovu“, istakao je on. Naravno, Landelova izjava izazvala je haos u zdravstvu. Njegova izjava potkopala je opravdanost uzimanja statina - lekova za snižavanje nivoa holesterola. Razlog zašto je njegova izjava izazvala ovoliku pometnju je taj što statini ostvaruju priličan profit. Samo u SAD, oko 25% stanovništva uzima statine, a oni koštaju negde između 53 i 600 dolara mesečno. Uprkos rasprostranjenosti ovih lekova, veliki broj ljudi i dalje svake godine umire od srčanih oboljenja širom sveta.

Landel je dalje rekao:

„Otkriće pre nekoliko godina da je zapaljenje zida arterije pravi uzrok bolesti postepeno dovodi do promene paradigme u lečenju srčanih i drugih hroničnih bolesti. Upravo su dugogodišnje preporuke o ishrani stvorile epidemiju gojaznosti i dijabetesa. Imao sam priliku da pogledam hiljade i hiljade arterija. Bolesna arterija izgleda kao da je neko uzeo četku i protrljao je po zidu arterije. Hrana koju jedemo svaki dan nekoliko puta dnevno stvara male povrede koje stvaraju nove povrede, utičući na telo da reaguje upalom. Dok uživamo u poslasticama, naše telo se bori protiv uljeza. Kao zdrava ishrana preporučuje se hrana puna šećera i jednostavnih ugljenih hidrata ili hrana prerađena omega-6 uljima. Međutim, upravo ta hrana postepeno truje sve ljude“, smatra Lendel.

U stvari, on tvrdi da hrana bogata omega-6 i omega-3 masti narušava ravnotežu masti u telu. Međutim, ono što je najspornije u njegovim izjavama je tvrdnja da holesterol ne izaziva srčana oboljenja, zbog čega su statini potpuno suvišni. Umesto toga, on preporučuje tretman koji ne koristi farmaceutskoj industriji:

„Jednostavno, bez zapaljenja u organizmu, nema načina da se holesterol akumulira na zidovima krvnih sudova i izazove srčana oboljenja i infarkt. Bez upale, holesterol bi se slobodno kretao kroz telo, što je sasvim prirodno. To je upala koja ga zahvata. Pošto sada znamo da holesterol ne izaziva srčana oboljenja, briga o zasićenim mastima je potpuno besmislena. Teorija o holesterolu je bila ta koja je pokrenula preporuke o ishrani koje nas danas uništavaju i stvaraju upale. Glavna medicina je napravila veliku grešku kada je savetovala ljude da izbegavaju zasićene masti i umesto toga konzumiraju hranu bogatu omega-6 mastima. Kao rezultat toga, sada postoji epidemija zapaljenja arterija koja dovodi do srčanih i drugih hroničnih bolesti. Zasićene masti se najviše nalaze u mesu, jajima, siru. Ono što možete da uradite je da izaberete prirodnu hranu i hranu sa tržišta kako biste izbegli hranu koja izaziva upale poput prerađene hrane“, ističe doktor.Nakon ovih tvrdnji, medicinska zajednica je Landela smatrala ludim, iako je 25 godina bio zadužen za najkomplikovanije operacije srca. Godine 2007. objavio je svoju knjigu Lek za srčane bolesti u kojoj navodi kako se uz pravilnu ishranu i način života mogu izlečiti kardiovaskularne bolesti bez lekova.

(Espreso/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.