OVOM GURMANSKOM SENDVIČU NI JEDAN SRBIN NE MOŽE DA ODOLI: Osnovni sastojci su SLANINA I ČVARCI, prste da POLIŽETE
Sendvič sa slaninom i čvarcima, Foto: Printscreen/Youtube/GUGA FOODS

preukusno

OVOM GURMANSKOM SENDVIČU NI JEDAN SRBIN NE MOŽE DA ODOLI: Osnovni sastojci su SLANINA I ČVARCI, prste da POLIŽETE

Ovom sendviču niko neće odoleti, a najbolje od svega je što se pravi baš lako i brzo

Objavljeno: 18:19h

Nijedan gurman neće odoleti ovako ukusnom sendviču. Osnovni sastojci su čvarci i slanina, namirnice koje Srbi najviše vole. Ono što mu daje poseban šmek je i zanimljiv umak od sira, majoneza i pavlake. Ako volite ljuto onda obavezno dodajte i seckanu ljutu papričicu.

Ovom sendviču niko neće odoleti, a najbolje od svega je što se pravi baš lako i brzo.

Sastojci:

  • slanina
  • zemička
  • tvrdi sir po želji
  • majonez
  • kisela pavlaka
  • senf
  • verčester sos (po želji)
  • ljubičasti luk
  • duvan čvarci
  • sirće
  • zelena salata
Gurmanski sendvič
Gurmanski sendvičfoto: Printscreen/Youtube/GUGA FOODS

Priprema:

Slaninu isecite na veče kocke, pa je začinite po želji. Isprežite je u tiganju dok ne postane hrskava. U blenderu usitnite sir, pa dodajte majonez, senf, pavlaku i vorčester sos i opet dobro izblendirajte. Isecite luk na sitnije komade i prelijte sirćetom i ostavite 10 minuta. U tiganju gde se pržila slanina ispecite i zemičku koju ste presekli na pola. Uzmite zemičku i bogato je premažite umakom od sira, zatim stavite slaninu, pa još jedan sloj umaka od sira. Preko pospite malo duvan čvaraka i proceđeni luk. Stavite iscepkanu zelenu salatu i prelijte maslinovim ulje. Poklopite drugom zemičkom i sendvič je spreman. Možete da stavite i seckanu ljutu papričicu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.