TRIK KOJI ĆE UČINITI DA FLEKE OD AJVARA NESTANU: Pomešajte ova 2 SASTOJKA i gledajte magiju
Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

rešenje

TRIK KOJI ĆE UČINITI DA FLEKE OD AJVARA NESTANU: Pomešajte ova 2 SASTOJKA i gledajte magiju

Ako vam je, za vreme jela, na vašu omiljenu košulju ili neki drugi odevni predmet zalutalo malo ajvara iz sendviča, ne paničarite, imamo brzo rešenje

Objavljeno:

Često nam se dogodi da se uprljamo hranom koju jedemo, a neke su mrlje posebno tvrdokorne, stoga, donosimo neke od korisnih saveta kako ukloniti fleke od ajvara.

Ako vam je, za vreme jela, na vašu omiljenu košulju ili neki drugi odevni predmet zalutalo malo ajvara iz sendviča, ne paničarite, imamo brzo rešenje uz koje će fleke od ajvara nestati pa na ajvar više nećete gledati sa strahom svaki put kada zagrizete sendvič ili omiljene ćevape.

Ajvar
foto: RINA

Osim toga, moći ćete bez straha da nosite i vaše najdraže bele pantalone.

Prvi savjet kod uklanjanja fleke od ajvara je da nikako ne smijete koristiti toplu vodu.

Fleku od ajvara možete očistiti na sledeći način:

Preokrenite predmet i dobro isperite ostatke četkom pa natopite tkaninu u malo hladne vode u koju ćete dodati 2 kašišice sirća i jednu kašičicu deterdženta za pranje posuđa. Neka odstoji oko pola sata, a potom isperite.

Ako vam nakon ovog postupka nije pošlo za rukom da fleka nestane te je i dalje vidljiva, ponovite postupak. Ovaj postupak možete ponavljati dok god prvi put ne osušite odeću jer jednom tako osušena mrlja teško da će ikada više nestati.

Ako je fleka od ajvara velika i jaka najbolje da posegnete za profesionalnim odstranjivačem fleka, ali pazite prilikom tretiranja tkanine da ne bi došlo do oštećenja ili izbeljivanja odeće.

Sledeći put želimo vam više sreće uz vašu omiljenu belu boju.

(Espreso/Danas.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.