HOROSKOP ZA JANUAR SVE OTKRIVA: Evo šta vam je sudbina priredila baš prvog meseca U NOVOJ GODINI
Horoskop, Foto: Profimedia

PROČITAJTE

HOROSKOP ZA JANUAR SVE OTKRIVA: Evo šta vam je sudbina priredila baš prvog meseca U NOVOJ GODINI

Nova godina i prvi mesec, januar, ukazuju na nešto više planiranja i obaveza nego što je to inače slučaj.

Objavljeno:

Ulazimo u Novu godinu pod uticajem retrograde Venere u Jarcu, Merkura koji se sprema i pokrenuće se unazad, a usput čekamo Marsa da pređe u ovaj znak ne bi li ubrzao ono što nam je u planu.

Tokom januara imamo jednostavnu astrološku sliku. Gomilanje planeta u znaku Jarca nas okreće ka egzistencijalnim pitanjima i ka nešto boljoj organizaciji i efikasnosti. Na polju ljubavnih dešavanja ovo će biti mesec pomirenja, ali i definitivnih rastanaka, kao i mesec kada ćemo u ljubavnim odnosima biti spremni da izgradimo nešto stabilniju atmosferu.

Odmah na početku meseca Merkur će preći u znak Vodolije, u kojem se neće dugo zadržati jer će već 10. januara krenuti u retrogradni hod i samim tim se vratiti u znak Jarca (26.01). Tokom ovog retrogradnog hoda imaćemo prilike da povratimo samopuzdanje koje se tiče našeg znanja, da pročitamo ono što smo propustili, ali i da obavimo bitne razgovore koji su čekali neka bolja vremena.

Merkur se u retro hodu dodiruje sa Plutonom u Jarcu (drugi put od decembra) što može izazvati nešto pronicljivije pristupanje i istraživanje, ali strahove vezane za teme posla, novca, ali i najbliže porodice.

Horoskop
foto: Profimedia

Ovan

Prevlast planeta u Jarcu aktivira kuću ambicije, statusa i posla, pa će biti nekih povrataka unazad i premišljanja šta činiti dalje. Preporuka za januar je da se ne započinje ništa novo, već da se ono staro popravi. Biće tenzije i zbog partnerskih distanciranja i pokušaja da se kroz neku vrstu razgovora razreše problemi. Ovde neće biti prostora za samovolju i nametanje uslova, već samo za kompromis uz prihvatanje nekih novih navika. Pritisak će najviše postojati zbog manjka emotivne i seksualne bliskosti.

Slobodni Ovnovi mogu biti privučeni nekim idealnim pričama plasiranim od strane negoga iz prošlost, a ako to nije slučaj onda će ovaj period retrogradne Venere biti rezervisan za neku vrstu retrospektive, uspomena i doživljaja.

Januar će takođe biti rezervisan za porodična okupljanja ili bar otvaranje nekih tema vezanih za jednog člana porodice koji očekuje pomoć, pa će se možda pojaviti neka doza straha da situacija neće izaći na dobro. Ovo će biti prava zamka retrogradnih planeta, te će prisustvo Marsa u Strelcu pomoći pripadnicima ovog znaka da ne pokleknu tako lako.

Obe lunacije (i Mlad i Pun Mesec) pričaju o početku i kulminaciji upravo na polju emotivnog i porodičnog života koji će iznedriti neku vrstu bliskost i povezivanja koja nije postojala pre ili se lako gubila. Ovnovi u januru dolaze do mogućnosti da koncentrisano i detaljno isplaniraju sve kako bi u najevću akciju stupili u februaru. Najviše planova biće vezanih za posao i ambicije.

Merkurovo kretanje unazad napraviće problem u komunikaciji i pri putovanjima, te bi bilo najbolje usporiti i nešto taktičnije planirati i šta se izgovara i gde se ide. Moguć je i konflikt sa braćom i sestrama upravo zbog tih sitnih, svakodnevnih, planova.

Kada Mars bude prešao u znak Jarca, Ovnovi će osetiti snažni upliv volje i izdržljivosti, pa će već pred kraj meseca krenuti silovito u ispunjenje svega planiranog. Ova energija će biti usmerena na posao i obaveze. U emotivnim odnosima, pripadnici ovog znaka, će postati nešto dosledniji i čvršći, što će emotivnim partnerima dati znak da su konačno u istom ritmu.

Bik

Retrogradna Venera u Jarcu je već Bikove izazvala na polju emotivnih odnosa, mada će tokom januara naterati i na razgovore jer će i retrogradni Mekrur umešati prste u ova pitanja.

Vraćanje na staru temu ili neku osobu iz prošlosti zaokupiraće janauar, ali i febaruar. Pošto će i retrogradni Merkur izbaciti na površinu neke neispričane priče, ovo će biti pravo vreme da se karte otvore. Takođe, ovi tranziti upućuju na neku vrstu planova koji nisu realizovani kako bi trebalo pa se sada stvari vraćaju na početak. Januar će biti idealan za vežbanje nekih starih veština ili podsećanja.

Mnogi pripadnici znaka će imati poteškoća u nekoj vrsti discipline vezane za polje uživanja, pa će ovde biti potrebno više uzdržavanja i više odgovornijeg ponašanja. Povučeno i nešto tiše ophođenje prema drugima može biti obojeno hladnoćom, što će, na primer, u partnerskim odnosima uneti dozu sumnje, a istovremeno će ukazati i na nezadovoljstvo i udaljavanja.

Ovaj period ne bi trebalo prepustiti da se odigrava u ovako napetoj atmosferi, pa bi ceo januar trebalo posvetiti rešavanju tih nezadovoljstava. Slobodni Bikovi će se mučiti sa razmišljanjem vezanim za neku osobu koja ih povređuje iznova, te će biti odlučivanja da li otići zauvek ili ostati.

Mars u Strelcu će se pokazivati najviše kroz partnerske odnose, kako poslovne, tako i emotivne. Velika pomoć u prevazilaženju nekih strahova može upravo biti partner koji može ponuditi pomoć ili savet.

Takođe, sve dok Mars bude u znaku Strelca, Bikovi mogu imati problema sa dugovanjima ili preteranim zaduživanjem, tako da će ovaj period biti idealan za bliskost, ali ne i preterano trošenje.

Prelazak Marsa u znak Jarca donosi podršku i energizaciji planiranog, ali i podršku u partnerskim odnosima. Pošto je u ovom znaku izuzetno jak i energičan, te bi Bikovi mogli dobiti upravo ono što su želeli – snagu i volju da postave stvari na svoje mesto.

Lunacije ovog meseca pričaju o događajima koji će zahtevati neku korekciju stava ili mišljenja. Takođe, neke od bitnih tema bi trebalo da budu cilj, ali i moralnost.

Ukoliko je tema isključivo ljubav ili neki privatan posao onda će biti prilike za neko vraćanje u prošlost, na bilo koji način.

Što se tiče posla i obaveza, pritisak neće popuštati ni u jednom momentu. Prisustvo Saturna u polju ambicije traži od pripadnika ovog znaka da daju svoj maksimum po pitanju obaveza i discipline. Takođe ovaj tranzit ukazuje da je potencijalno atmosfera na poslu zategnuta ili dosta loša, a da nadređeni često upućuju kritike.

Tokom perioda trajanja retrogradnog Merkura mogući su nesporazumi i neka odlaganja, što može zaustaviti neke planove i na poslovnom planu. Posledica ovoga mogu biti bitni pregovori ili dogovori već krajem meseca.

Blizanci

Blizanci će se tokom januara baviti dugovanjima, kako novčanim tako i emotivnim. Biće podignuto dosta prašine, koja može delovati uzbudljivo i strasno, međutim kako vreme bude prolazilo više će se naslućivati gde je i zašto je nastao problem.

Horoskop, Astrologija
foto: Profimedia

Prisustvo Marsa u polju partnerstva izaziva sukobe, ali i ukazuje na jaka dešavanja vezana za partnerstvo, ljubav i poslovne dogovore. Ovde može doći do prekida ili nekih napetijih momenata, specijalno u drugoj polovini meseca.

Kada Merkur bude zaokrenuo iz Vodolije ka Jarcu, Blizanci će napustiti (privremeno) neku ideju ili društvo, zarad bitnijih tema koje obuhvataju novac, dugovanja ili problema vezanih za ljubav i seksualnost.

Mlad Mesec u Jarcu će naglasiti bitnost teme gubitka, dok će pomoć doći oko Punog Meseca u Raku i to od nekog člana porodice. Venerin direktan hod neće biti osetan odmah, ali će biti prisutna malo opuštenija atmosfera, bar na polju ljubavnih odnosa.

Sve do sredine februara, Blizanci će biti okupirani temema vezanih za neku vrstu strukture. Da li je to funkcionalnost emotivnih odnosa ili bolje upravljanje novcem, zavisi i od liste prioriteta koje će Blizanci menjati već od sredine ovog meseca.

Kada Mars bude prešao u znak Jarca, a Sunce bude prešlo u znak Vodolije, neophodna podrška, ali i nešto odlučniji stav može biti primetan kod pripadnika ovog znaka. Ovo može biti period kada će usporena komunikacija dobiti ubrzanje, ali i neophodna energija ili prilika vezana za posao može iskočiti niotkuda. I dalje, do kraja januara se preporučuje opreznost i nešto sporije donošenje odluka.

Poslovna atmosfera neće biti toliko zategnuta, Jupiterov upliv osetiće se od početka meseca, te će sam po sebi širiti prilke i mogućnosti za napredovanje na polju karijere i ambicije. Specijalno se će biti ispomoć onima koji se bave ezoterijom, modom, kozmetikom, muzikom ili farmacijom.

Rak

Tokom januara Rakovi će se najviše baviti partnerskim odnosima, a neće izostati ni tema poslovnih saradnika i poverenje u iste. Retrogradna Venera okupiraće kuću emotivnih i poslovnih partnera sve do marta, pa će najbitnije tema u oba slučaja biti novac i budućnost vezana za stabilnost.

Ovaj period ne mora nužno biti loš za Rakove već prilika da se neke stvari rasčiste. Takođe, ovo može biti vreme preteranog iscrpljivanja, specijalno jer će Mars u Strelcu ubrzati svakodnevnicu, pa ako su u planu putovanja, može doći ili do kašnjenja ili odlaganja.

Osim što će Mars u Strelcu ubrzati Rakove, takođe donosi mogućnost i za lake konflikte na radnom mestu, što znači da će biti sukoba mišljenja i takmičenja u disciplini ko je pametniji.

Kada Mars bude prešao u znak Jarca, pripadnici ovog znaka mogu očekivati podršku ili bar ubrzanje od strane partnera. Prisustvo Marsa u polju odnosa uvek pojačava intezitet i stratsvenost, ali često donosi potrebe za svađom. Pošto je položaj Marsa u Jarcu izuzetno jak, ovde okosnica problema može biti nečija upornost i tvrdoglavost.

Mlad Mesec u Jarcu upravo pokreće sve bitne teme u polju partnerstva, tu se pripadnici ovog znaka vraćaju na temu bliskosti i odustva iste, ali će isto tako u prvom planu biti i tema novca.

Pun Mesec u Raku će ukazati na kulminaciju na polju emotivnih odnosa, te će teme porodice i borbe za istu biti veoma prisutne. Zbog prisustva Plutona u ovoj lunaciji potežu se neke bitne i egzistencijalne teme koje mogu lako promeniti tok svih planova. Strah može da bude jedan od fakotra koji usporava sve.

Lav

Lavovi će tokom januara biti kompletno zauszeti poslom, obevezama i zdravljem.

Skup planeta u Jarcu zauzeće polje u kojem se traži diciplina i tačnost, što će biti teško izvesti pod dejstvom retrogradnih Venere i Merkura u Jarcu. Kako retrogradni hod planete ukazuje na usporavanje i nešto manje aktivnosit i odlučivanja, tako će i Lavovi morati da se prilagode ovoj energiji.

Svakodnevna obaveza može postati teret, dok će komunikacija na radnom mestu biti zategnutija. Ovo sve ukazuje na priliku da se neke okolnosti vezane za komuniakciju i novac dovedu u red.

Retrogradna Venera pružiće priliku da se Lavovi potencijalno vrate u prošlost i uoče koje su to manjkavosti odnosa na kojima moraju da rade. Ovde su prisutna uverenja koja stvaraju strah od neuspeh ili osećaj nedovoljnosti.

Mars u Strelcu će pritiskati polje ljubavi i uživanja, pa je moguć sukob između želja i mogućnosti. Zona komfora se lako popunjava nekim putovanjima, ali briga zbog nekih nejasnih ili nezavršenih poslova ostaje na snazi sve dok Mars ne bude prešao u znak Jarca i bude okrenuo Lavove da se ozbiljnije i sa puno volje okrenu ka temama koje su od važnosti.

Tranzit Marsa u Jarcu kroz šesto, prirodno, polje bi trebalo da ubrza svakodnevnicu i da unese nešto više potrebe za diciplinom. Ukoliko je zdravlje u pitanju, dolazak Marsa u polje gde će biti i Merkur i Venera priča o disciplinovanju režima ishrane i uvođenje neke fizičke aktivnosti.

Mlad Mesec u Jarcu će ozvaničiti početak vezan upravo za navedene teme, posla, zdravlja i svakodnevnice. Ova lunacija Lavovima otvara vrata preuzimanja “sudbine” u svoje ruke. Nešto odlučniji stav i prvi efekti mogu biti vidljiviji već kada Mesec bude pun u znaku Raka.

Devica

Device će tokom januara imati priliku da naprave jednu dobru čistku na polju ljubavi.

Skup planeta u Jarcu okupiraće peto, prirodno, polje te samim time pokrenuti bitne teme vezane za ljubav, decu, užvanje, pa čak i planove vezane za budući neki posao. Ozbiljnost i fokus neće izostati i ako bude potrebno, Device će sigurno donositi i one teže odluke.

Moguće je naravno vraćanje bivših ljubavi i njihovo nuđenje, ali pošto će i Merkur, vladar Device biti u retro hodu, ipak će određena doza opreznosti biti prisutna.

Distanciranje i nepoverenje će biti glavna tema i retrogradne Venere i Merkura u Jarcu. Device uvek pokazuju određenu vrstu nesigurnosti, specijalno kada znaju da je pred njima nepredvidiv period i u takvim stanjima često ubrzavaju, što bi potencijalno bila greška u nastupajućem periodu.

Mars u Strelcu će snažno aspektovati polje doma i porodice, pa su moguća razna dešavanja tokom njegovog tranzita kroz znak Strelca. Tu će biti dosta podignute prašine, specijalno ako partnerski odnosi nisu harmonični, a moguća su i neka renoviranja, u svakom smislu. Mars kroz kuću doma uvek donosi glasne ukućanje i dosta dinamike, dobre i loše.

S obzirom na to da će Jupiter u Ribama biti u polju partnerstva prvih šest mesci 2022. Device mogu da očekuju renesansu na polju emocije. Teme partnerstva i povezivanja bez ograničenja biće najprisutnije tokom naredne godine.

Lunacije u polju ljubavi će naznačiti bitnost ove teme. Uz retro Veneru i Merkura mogući su počeci, ali i završeci specijalno u vreme Punog Meseca u Raku. Devicama se nudi u januaru nešto lakši izlaz kroz racionalnost i strategiju.

Vaga

Vage donose neke bitne odluke vezane za partnerstva tokom januara.

Retrogradna Venera u Jarcu je možda napravila od Vaga povučene i distancirane, međutim krčka se tu neka odluka.

Skup planeta u Jarcu okupiraće polje doma i porodice, ali i polje početka i kraja. Vage će tokom januara biti zaokupljene planovima koje svakako uključuju tu i ljubavni život, ali će više prostora biti posvećeno nešto starijim i tradicionalnijim temama. Vraćanje u prošlost biće vezana za uspomene i onaj osećaj sigurnosti koji je nekada bio na dohvat ruke.

Tokom januara moguća su preseljenja, zbližavanja i razgovori o nekim bitnim porodičnim odlukama. Vage će biti melanholične, ali i pak stabilne, jer Saturn u Vodoliji šalje aspekt kojim ipak kako tako stabilizuje svaku nesigurnost.

Sudeći po tom istom Saturnu, od Vaga se zahteva čvrsta odluka vezana za decu, ljubav, lične stavove i moralnost. Nakon Venerinog pokretanja unapred Vage će biti odlučnije i spremnije da pristupe nekim bitnim temama i okončaju neku vrstu mučenja koje je obeležilo prethodni period.

Mars u Strelcu okupiraće polje komunikacije i kraćih putovanja, pa su moguće bučne, filzofske rasprave i sukobi mišljenja. S druge strane ovo mogu biti kraća putovnja vezana za neku vrstu edukacije ili posla. Takođe, ovaj Mars će ukazati i na dinamiku odnosa sa partnerom, pa je tu za očekivati da bude disbalansa.

Retrogradna Venera u Jarcu traži ozbiljnost, oprez i strukturu, dok Mars u Strelcu želi avanturu, bez osvrtanja na moguće posledice i zbog toga će najviše energije otići na pronalazak zlatne sredine. Da će ova Venera u Jarcu dobiti ono što želi ukazaće i Marsov prelazak u znak Jarca odakle će udruženo krenuti ka cilju.

Pošto će stelijum u Jarcu biti naspraman polju ambicije i karijere, moguć je neki preokret upravo vezan za budućnost posla, koji su već najavili i Saturn i Uran u kvadratu.

Mlad Mesec u Jarcu povlači Vage u nešto intimniju atmosferu, iskopavajući uspomene i neke bolne tačke, pa će kulminacija i Pun Mesec u Raku pružiti priliku da se Vage oslone na podršku porodice i donesu odluku već krajem meseca.

Jupiter u RIbama će okupirati polje zdravlja i posla, pa ovde može biti proširenja, u svakom smislu. Specijalno će ići onima koji imaju veze sa inostranstvom ili nekom vrstom pružanja usluga.

Škorpija

Škorpije će tokom januara imati priliku da promene način razmišljanja i način komunikacije.

Planete u Jarcu okupiraće polje komunikacije i kraćih putovanja, ali i načina na koji razmišljamo, pa će kod pripadnika ovog znaka biti prisutno nešto mračnije razmišljanje koje vodi ka nešto hladnijem i grubljem ponašanju.

Retrogradni Merkur može prizvati iz prošlosti neke prijatelje, pa uz retrogradnu Veneru može doći i do nekih pomirenja i ozbiljnijih razgovora na temu prošlosti.

Mars u Strelcu će Škorpije okrenuti ka cilju vezanom za posao i zdravlje, pa su mogući uspešni poduhvati na oba polja. Ovde će se, na primer, zahtevati lakša ishrana i manje finansijskih avantura.

Ono što je dobra strana ovog tranzita je to što će Škoprije imati odlčnu šansu za podizanje sopstvenog samopuzdanja boljom organizacijom finansija, ali i nešto bolju disciplinu. Kreativnosti neće zafaliti pa će ovaj trazit pružiti šasnu za zaradu na osnovu nekih talenata ili veština.

U svakom slučaju, znamo da Saturn trenutno tera Škorpije da budu odgovornije i usmerenije ka cilju, tako da će bilo koja vrsta discipline dobro doći, a svaka upornost biti nagrađena.

Kada Mars bude prešao u Jarca fokus se seli na sprovođenje planiranog u delo. Pošto je Mars u dobrom položaju u Jarcu, svaka akcija i organizacija bilo kog puta, razgovora ili bilo koje posredovanje može konačno imati uspeha.

Mlad Mesec u Jarcu će naglasiti prisustvo nešto odgovornijeg razmišljanja, otvaraju se neke bitne teme vezane za najbližu okolinu, rođake, porodicu i putovanja, dok će kulminacija u Raku biti vest i podrška koju su čekali.

Jupiter u Ribama će zaokupirati polje ljubavi, kreativnosti i dece, pa će mnoge Škorpije doživeti procvat na ovom planu u narednih šest meseci.

Strelac

Strelčevi će tokom januara biti zaokupljeni temom samopuzdanja i zarade.

Pritisak planeta u Jarcu odraziće se prvo na zaradu, a potom će Strelčevima izazivati jake padove samopuzdanja. S obzirom da će Mars prolaziti kroz prvo polje, ovi aspketi mogu ukazati i na ubrzanje i ambiciju da postignu dosta toga uprkos kritikama.

Pošto znak Jarca priča o disciplini, ambiciji i strukturi, biće potrebno uneti dosta promena i prihvatiti nešto skromnije opcije, ukoliko se radi o zaradi i troškovima. Ukoliko je reč o samopouzdanju onda će ono biti vezano za ispunjenje ciljeva, pa će januar biti idealan za strategiju, a kada Mars bude prešao u Jarca i za akciju.

Ljubavni život Strelčeva može biti obojen nekim nesporazumima, tajnama i skrivanjem, pa će retrogradni Merkur ili prekinuti kontakt ili će vraćati neke teme iz prošlosti vezane za novac ili neke tajne odnose. Svakako, rešavanje ovih situacija nastupa nakon završetka retro hodova Merkura i Venere.

Mlad Mesec u Jarcu označava početak nešto ozbiljnijeg pristupa temama novca i zarade, gde će biti i nekog mešanja porodice, dok će Pun Mesec u Raku doneti kulminaciju vezanu upravo ove teme. Ono što bi trebalo u narednom periodu uraditi je smanjiti troškove i izbegavati dodatna zaduživanja. Januar bi trebalo da bude mesec kada će Strelčevi podvući crtu, u svakom smislu.

Jupiter, vladar Strelca, prelazi u znak Ribe te će se ekpanzija odigrati u kući doma i porodice. Ovaj tranzit svakako može poboljšati stanje u domu, ali i isto tako može doneti neku vrstu izlečenja kroz najintimnije odnose. Zbog Jupiterovog prolaska kroz Ribe, pa još kroz kuću početka i kraja, Strelčevi će se okrenuti nešto nežnijem ponašanju, imaće potrebu da pomognu i budu rame za plakanje, čak i onima koji su na ivici, bilo koje margine.

Januar će doneti priliku za neku vrstu restarta u polju odnosa i komunikacije, te uz Jupiter, kraj januara donosi čvrste odluke i početak svih planiranih akcija.

Jarac

Jarčevi se spremaju za zalet i prave strategiju u januaru.

Možemo slobodno reći da je za Jarčeve skup planeta u ovom znaku možda jedna od lakših okolnosti. Merkur i Venera u retrogradnom hodu kroz prvo, prirodno, polje postavljaju Jarčeve u situaciju gde će morati da zakoče sa uživanjem i urade ono što najbolje znaju, povuku se i naprave bolji plan.

Prolazni nesporazumi i malo otežana komuniakcija odnosiće se i na partnerkse i na sve ostale lične odnose. Najveći pritisak Jarčevi će osećati zbog nekih planiranih poslovnih obaveza i zdravlja.

Retrogradna Venera će se odnositi i na polje ljubavi i karijere, pa će glavni zadatak pripadnicima ovog znaka biti kako da otklone sumnju u sopstvene kvalitete nenarušavajući odnose, uz ispunjenje nekih ličnih ambicija.

Prvi i osnovi zadatak za Jarčeve će biti da shvate šta žele, a ta prilika se ogleda u Mladom Mesecu u Jarcu koji če označiti početak planiranja prioriteta, koji će se prvenstveno odnositi na partnerske odnose. Pošto Jarčevi nisu preimpulsivni po prirodi i vole da se odmaknu i promisle, retrogradni Merkur i euforija Marsa u Strelcu mogu biti dovoljan okidač za jedno povlačenje.

Pun Mesec u Raku doneće kulminaciju na polju odnosa, ali i napetost između sebičnost i preterane emotivnosti. Ovde će prevagnuti racionalnost i neka vrsta odlulnosti. Kada Mars bude prešao u znak Jarca, pripadnici ovog znaka mogu očekivati usmereno ubrzanje.

Koji god zadatak bude pred njima, neće biti problema da se isti izvrši. U tih nekoliko dana na kraju meseca, emotivni odnosi bi trebalo da se smire, a da planirano krene u izvršavanje.

Jupiter u Ribama zauzimaće polje kounikacije i kraćih putovanja, pa su u narednih šest meseci mogući novi kontakti, odlasi na put zarad usavršavanja, ali i nekog opuštanja.

Vodolija

Vodolije će se tokom januara baviti svojim intimnim životom.

Pošto su uveliko planete u znaku Jarca izvršile pritisak na polje lične sabotaže i skrivenih neprijatelja, Vodolije uveliko pokušavaju da izbegnu sve oko sebe. Zatvaranje u odnosu na spoljni svet nije nimalo čudno za ovaj znak, pa će se tokom januara kontakti svesti na minimum dok će pripadnici ovog znaka imati priliku da dobro razmisle.

Ovde su teme porodice i dugovanja najupečatljivije. Mogući su neki novi pokušaji kako bi se umirili i našli rešenje, kroz intezivno analiziranje, koje neminovno donosi neku ideju, koja će biti sprovedena krajem januara.

Idealno bi bilo provesti narednih mesec dana sa što manje opterećenja i obaveza, ali to naravno neće moći tako. Kada Sunce bude prešlo u Vodoliju, pojaviće se prvi znakovi socijalizacije i liderskog ponašanja. Ovo može biti i momenat kada će pripadnici ovog znaka odlučiti bitnu stvar vezanu za emotivne odnose, ali i neka druga pitanja vezana za status i posao.

Mars u Strelcu će angažovati poprilično polje prijateljstva i budućnosti, te će biti nekih dogovora i odluka, koje će se tek realizovati kada Mars bude prešao u Vodoliju, u martu mesecu.

Dok bude bio u Jarcu, Vodolije će proći neki proces “buđenja” pa će se ovaj tranzit odraziti na samo ponašanje. Ono može biti i malo surovije, ali i doslednije.

Horoskop
foto: Profimedia

Vodolije već godinu dana trpe Saturna u njihovom znaku, pa stalno imaju osećaj uskraćenosti i opterećenja. Takodđe, ovaj tranzit gomila obaveze i uskraćuje uživanja, pa će se isti trend nastaviti i u ovoj godini jer je potrebno malo više discipline i orjentacije ka nekom konkretnijem cilju.

Mlad Mesec u Jarcu će ukazuje da će prvih mesec dana u 2022. godini biti rezervisane sa intimu, zdravlje i disciplinovanje načina razmišljanja o sebi i o unutrašnjim emotivnim procesima.

Pošto Jarac voli strukturu i racionalnost, Vodolije bi trebalo da se klone ekspizma, ali da ipak dozvole sebi neko opuštanje. Pun Mesec u znaku Raka naglasiće polje zdravlja, tako da bi trebalo da ova kulminacija ukaže na potencijalna rešenja.

Jupiter u Ribama će biti u polju novca i zarade, tako da pripadnici ovog znaka mogu da računaju na srećnije okolnosti vezane za ovu bitnu temu tokom cele godine.

Ribe

Ribe će tokom januara reorganizovati planove za budućnost, a isto tako će u fokusu biti i neka ljubavna priča.

Pošto će Jupiter sasvim sigurno doneti neke srećnije okolnosti ovom znaku, bilo bi dobro da se ne preteruje u idealizaciji i megalomaniji, jer Saturn neće tolerisati brisanje baš svih granica.

Dokle god Jupiter bude boravio u znaku Riba, pripadnici ovog znaka mogu slobodno da se oslone na sreću, a izbegavaju preterano unošenje hrane i pića, jer Jupier u prvom polju horoskopa širi, specijalno kukove.

Skup planeta u Jarcu pritisnuće polje prijateljstva i planova, pa Ribe mogu očekivati povratak nekih prijatelja u njihov život ili bar neka okupljanja koja se nisu odavno desila. Ljubavni život pod uticajem planeta u Jarcu može biti otežan, pun distanciranja i odmeravanja. Dokle god Merkur i Venera budu u retrogradnom hodu moguće su partnerski sukobi i lošija komunikacija.

Ovi problemi neće biti poziv da se Ribe povuku i tiho pate u svojim suzama, nego poziv da se ne odustaje kada je teško i naporno. Biće potrebno da se pronađe rešenje koje vodi u stabilnost, a priliku za to će dati Mars koji će osnažiti pripadnike ovog znaka, specijalno na polju zarade i samopouzdanja.

Dokle god Mars u Strelcu bude aspektova polje ambicije i karijere, Ribe će biti izazvane da daju i pokažu svoj maksimum, dok će paralelno biti izuzetno bitno da se ne ulazi u preterivanje u iscrpljivanju.

Mlad Mesec u Jarcu će označiti početak zaustavljanja nekih planova i novo prilagođavanje. Tokom januara Ribama će biti bitno da iskomuniciraju ono što im je bitno i da se ne zatvaraju u sopstvene misli. Prisustvo Saturna u Vodoliji u polju sabotaža upravo priča o potrebnom izlaganju bolnim temama, te eskapizam neće biti opcije.

Pun Mesec u Raku će naglasiti peto polje, polje ljubavi i uživanja, te ovo može biti zapravo početak nekih novih priča. Ili starih u novom izdanju.

(Espreso/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.