DODAJTE 1 NAMIRNICU U MESO PRE PRŽENJA I BIĆE MEKANO KAO NIKADA DO SADA: Ne treba vam MARINADA, za OVO NE ZNATE
Meso, Foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

GENIJALNO

DODAJTE 1 NAMIRNICU U MESO PRE PRŽENJA I BIĆE MEKANO KAO NIKADA DO SADA: Ne treba vam MARINADA, za OVO NE ZNATE

Postoji jedna namirnica koja će vam pomoći da se topi u ustima

Objavljeno:

Često vam se dešava da meso ne bude mekano tokom prženja ili kuvanja.

Postoji jedna namirnica koja će vam pomoći da se topi u ustima.

Od sada ćete stalno marininirati u tome.

1 / 4 Foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

Kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko. Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme.

Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme, piše Stvarukusa.rs.

Piletina
foto: Bakina kuhinja

Važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa ga možete koristiti umesto kivija..

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.