OVAKVA RIBLJA ČORBA SE PRAVI SAMO U KAFANI: Napravite je za Svetog Nikolu po ORIGINALNOM RECEPTU, gosti će odlepiti
Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREUKUSNA

OVAKVA RIBLJA ČORBA SE PRAVI SAMO U KAFANI: Napravite je za Svetog Nikolu po ORIGINALNOM RECEPTU, gosti će odlepiti

Kada sipate u tanjir, pospite je sitno seckanim peršunom

Objavljeno:

Najbolja riblja čorba ikada, prava kafanska.

Sastojci:

700-800g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)

1/2 štapa praziluka

1 glavica crnog luka

5-6 kom. šargarepe

1 kom. korena peršuna

1 kom. korena paškanata

2-3 čena belog luka

1 kesica začina za riblju čorbu

ili mešavina koju čete sami napraviti

Mešavina so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna

10-ak zrna bibera

3 lista lorbera

1 kašičica belog luka u granulama

Priprema:

Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.

Riblja čorba
foto: Printscreen/youtube/SlobodanZivkov

U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli) Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Pustite da ključa, petnaest minuta.

Posluživanje:

Kada sipate u tanjir, pospite je sitno seckanim peršunom.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.