OVAKO NAŠE BAKE KUVAJU PIRINAČ, NE TREBA VAM NI VODA: Srpske domaćice zaluđene OVIM TRIKOM
Pirinač, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

genijalno

OVAKO NAŠE BAKE KUVAJU PIRINAČ, NE TREBA VAM NI VODA: Srpske domaćice zaluđene OVIM TRIKOM

Ali, domaćice ne znaju trik kako da skuvaju bez vode

Objavljeno:

Pirinač se kod nas često jede i to u različitim varijantama.

Ali, domaćice ne znaju trik kako da skuvaju bez vode.

Ovo ćete odmah zapisati.

1 / 4 Foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

Zvuči smešno, zar ne? Pirinač se, za razliku od krompira, na primer, ne može jesti samo kada je izložen visokim temperaturama. Ne može se peći u foliji. Morate ga prokuvati u vodi da biste ga jeli. Da li ste sigurni? Uveravamo vas da je pirinač pripremljen ovako mnogo boljeg ukusa.

Po proverenoj metodi naših baka, pirinač treba kuvati u duplo većoj količini vode od suvih zrna. tj. dve čaše vode treba sipati na čašu pirinča. Jednostavno, iako su mnogi ljudi imali problem sa tim.

Pirinač
foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

U redu, ali hajde da pređemo na suštinu, a to je kako kuvati pirinač bez vode. Odgovor je jednostavniji i očigledniji nego što mislite. Poenta je jednostavno koristiti drugu tečnost umesto vode. Šta? Zavisi od toga za šta želite da koristite pirinač za kasnije. To može biti mleko, bujon, bilo koja supa ili sos.

Pirinač nabubri tokom kuvanja i upija tečnost. Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, možete poboljšati njegov ukus ili ga potpuno promeniti. Sve zavisi od toga čime ćete preliti zrna.

Pirinač
foto: Printscreen/Youtube/Gastro brat

Kada je u pitanju supa ili sos, ovo deluje dvostruko. Ne samo da poboljšava kvalitete pirinča dajući mu ukus, već ima i pozitivan efekat na konzistenciju tečnosti. Sos, odmah kuvan sa pirinčem, biće savršeno gust i kremast.

Još jedna prednost ove metode je ušteda vremena. Savršeno rešenje, zar ne?

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.