JUGOSLOVENSKI RECEPT KOJI JE BIO OBAVEZAN NA SVAKOM STOLU: Danas ga nema ni na VIDIKU, ODAVNO JE ZABORAVLJEN
Foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

PAŽNJA

JUGOSLOVENSKI RECEPT KOJI JE BIO OBAVEZAN NA SVAKOM STOLU: Danas ga nema ni na VIDIKU, ODAVNO JE ZABORAVLJEN

. Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti. Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka

Objavljeno: 17:31h

Sigurni smo da ste piletinu isprobali u raznim kombinacijama, ali ovakav način iz Jugoslavije godinama je zapostavljrn.

Bio je pravi hit među jugoslovenskim domaćicama, kojeg se danas malo ko seća.

Pile sa dunjom je stari i zaboravljeni recept koji su jugoslovenske domaćice stalno pravile. Celo pile isecite, pa kuvajte zajedno sa dunjama koje ste prethodno propržili. Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim. Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti. Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka.

Dunja
foto: Printscreen

Sastojci: 1 pile 1 kg dunja 1 kašika brašna

Priprema: Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja. Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.