Više prijatelja, više samoće! Zašto je to uvek tako? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

vrli novi svet

Više prijatelja, više samoće! Zašto je to uvek tako? (FOTO) (GIF)

Ovo je sasvim sigurno dobra stvar, ali da li više prijatelja znači i da ćemo biti srećniji?
Objavljeno: 21:03h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U proteklih deset godina ostvaren je neverovatan napredak. Prvi put u istoriji imamo priliku da gradimo prijateljstvo s ljudima iz celog sveta i da to prijateljstvo održavamo, a da se gotovo nikad ne vidimo.

7 najvećih tajni predmeta koje koristite svaki dan! (FOTO)

Broj naših prijatelja na Fejsbuku i pratilaca na Tviteru raste iz dana u dan i praktično više nikada ne moramo da izgubimo kontakt s njima. Mnogo je lakše ponovo uspostaviti vezu s drugovima iz školskih dana porukom na društvenoj mreži nego razgovarati s njima (šta reći posle svih tih godina?), osim toga, ko nije osetio uzbuđenje kada je broj njegovih prijatelja prešao 1.000 ili 10.000?

foto: giphy

Ovo je sasvim sigurno dobra stvar, ali da li više prijatelja znači i da ćemo biti srećniji?

S većim brojem prijatelja povećava se i izolovanost. Povezaniji smo, ali i usamljeniji. Najrevnosniji korisnici Fejsbuka često su manje zadovoljni svojim životom i manje srećni.

foto: giphy

Jedno istraživanje je pokazalo da korišćenje Fejsbuka pogoršava raspoloženje, što nije slučaj ako isto toliko vremena provedemo pretražujući internet. Revnosniji korisnici Fejsbuka su depresivniji i češće skloni korišćenju raznih supstanci za podizanje raspoloženja.

foto: Profimedia

Ipak, nisu sva istraživanja o Fejsbuku i drugim društvenim mrežama negativna. Ispostavilo se da one mogu da doprinesu da se učvrste odnosi u stvarnom svetu. Osim toga, čini se da nije Fejsbuk taj koji ljude čini usamljenim, već da ga usamljeni ljudi više koriste.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.