NE TREBA VAM RUSKA SALATA, U MOSKVI JE SADA POPULARNA OVA NJENA VERZIJA: Lakše se pravi od ORIGINALNE, a ima SVAŠTA
Praznična salata, Foto: PRINTSCREEN/YT/ГОТОВИМ С ОКСАНОЙ ПАШКО

recept

NE TREBA VAM RUSKA SALATA, U MOSKVI JE SADA POPULARNA OVA NJENA VERZIJA: Lakše se pravi od ORIGINALNE, a ima SVAŠTA

Isprobajte recept za prazničnu salatu koja je još ukusnija od ruske

Objavljeno:

Praznici stižu i svi se raduju svečanoj trepzi. Ono što će se obavezno naći su najpopularnije salate, a to su ruska i mimoza, kao i pečenje. Umesto klasičnih obradujte porodicu i goste drugačijim salatama, koje su jednako ukusne kao i ruska, ali su mnogo lakše za pripremu.

Salata sa piletinom, kuvanim jajima i kiselim povrćem je naš predlog kako da zamenite najčuveniju salatu, a da svi budu zadovoljni.

Sastojci:

350 g mariniranih pečuraka

300 g pilećeg filea

3 jajeta

2 crna luka

2 šargarepe

2 kisela krastavca

2 kašike majoneza

kurkuma

Priprema:

Belo meso posolite i pospite kurkumom sa obe strane. Lepo utrljajte, pa pržite. Kada okrenete meso na drugu stranu da se prži dodajte malo vode, poklopite i ostavite da se krčka dok ne bude gotovo. Zatim izvadite meso iz tiganja, pa isecite na sitnije kockice. U tiganju propržite i sitno seckan crni luk, pa dodajte šargarepu iseckanu na sitne kockice. Sve je gotovo kada povrće omekša.

U posudi pomešajte meso, šargarepu, crni luk, seckane marinirane pečurke i kiseli krastavac. Na kraju dodajte i seckana kuvana jaja. Posolite, pobiberite, dodajte majonez i dobro sjedinite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.