KOLAČ OD MUŠMULA, DA SE RASPAMETITE: Jedan sastojak mu daje poseban ŠMEK (RECEPT)
Mušmula, Foto: Printscreen/youtube

NJAMI

KOLAČ OD MUŠMULA, DA SE RASPAMETITE: Jedan sastojak mu daje poseban ŠMEK (RECEPT)

Ovo je mnogo ukusno

Objavljeno:

Sastojci

350 gr brasna

pola kocke kvasca

malo soli

250 gr margarina

1 rendana jabuka

50 gr mlevenih oraha

100 gr prah secera

malko vode, mlake

Priprema

1.

Stavi kvasac u malo mlake vode, sa malo soli i šećera, da nadodje.

2.

Umuti omeksali margarin, brasno i nadosli kvasac.

3.

Ostavi malo u zamrzivac, tek da se stegne toliko da moze da se razvija.

4.

Razvij koru na debljinu od pola cm u pravougaonik (meni nikako ne ide to sa pravougaonikom, bila bih zahvalna da mi neko objasni kako se to postize), pa iseci na jednake kocke.

5.

Rendanu jabuku pomesaj sa secerom i mlevenim orasima.

6.

Na sredinu svake kocke stavi nadev i ispreklapaj i skupi krajeve . Tako dobijes musmulu. Redjaj na pleh oblozen pek papirom, i peci oko 15 minuta na 180 stepeni.

7.

Peceno uvaljaj obilno u prah secer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.