STARINSKI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Naše BAKE su volele da ih spremaju, niko im ne može ODOLETI
Knedle sa šljivama, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Mogu biti i posne

STARINSKI RECEPT ZA KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Naše BAKE su volele da ih spremaju, niko im ne može ODOLETI

Ako želite posne samo nemojte dodati žumance

Objavljeno:

Bilo kako da ih nazovemo, jedno je sigurno – mnogo su ukusne i nema ko ih ne jede sa slašću -mi ih prosto obožavamo.Ovom prilikom podelićemo sa vama odličan recept za knedle sa šljivama.

Sastojci:

  • 1 kg oljuštenog krompira
  • na vrh noža soli
  • 150 gr brašna
  • 1 žumance (ako ne pravite posne)
  • malo ulja,maslaca ili margarina (i ne mora)

Za punjenje:

  • 20 kom zrelih šljiva

Za umotavanje:

  • 100-150 gr kristal šećera
  • 150 gr mrvica (prezla)
  • malo ulja
1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

Krompir oljuštiti, iseći na šnite, naliti ga hladnom vodom i staviti da se kuva. Skuvan krompir propasirati ručnom pasirkom i ostaviti da se malo prohladi. Za to vreme šljive očistiti od košpica.

Prohlađenoj masi dodati žumance* i malo brašna, otprilike 100 grama, ostalih 50 iskoristite prilikom oblikovanja knedli.

Uzimati deo po deo testa, oblikovati na dlanu pomoću brašna ako se lepi, staviti šljivu i umotati kao tenisku lopticu.

U veću šerpu staviti vodu da proključa na umerenu vatru. Knedle spuštati u vodu i kuvati ih još minut-dva nakon dizanja na površinu.U posebnu širu posudu na malo ulja propržiti prezlu da porumeni.

Šupljom kašikom vaditi knedle i pažljivo spuštati na prezlu. Drmusanjem činije uvaljati ih u prezlu i posuti kristal šećerom.

Posluživanje:

Od ove količine izadje 20 knedli.

Napomena: Ako želite posne samo nemojte dodati žumance.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.