OVAKO TURCI SPREMAJU SARMU: Zbog 1 NEODOLJIVOG SASTOJKA je UKUSNIJA od NAŠE, odmah ćete ZAPISATI RECEPT
Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

njami

OVAKO TURCI SPREMAJU SARMU: Zbog 1 NEODOLJIVOG SASTOJKA je UKUSNIJA od NAŠE, odmah ćete ZAPISATI RECEPT

Ono što sve dodaju u smesu će vas naterati da je spremite što pre

Objavljeno: 20:42h

Turci su poznati po mnogim jelima, ali sarmu spremaju na skroz drugačiji način.

Srpkinje ne znaju za ovaj recept, a nisu ni svesne kako kida.

Ono što sve dodaju u smesu će vas naterati da je spremite što pre.

Sastojci:

1,5 kg kiselog kupusa

360 g piriniča

Turska sarma
foto: Printscreen/Youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

1 crni luk

300 g mlevenog mesa

1 kašičica čilija u prahu

1 kašičica začinske paprike

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

1 kašika paradajz pirea

8 kašika maslinovog ulja

800 ml vruće vode

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Još:

2 šargarepe

2 kašike maslinovog ulja

200 ml jogurta

40 g oraha

1 kašičica soli

Turska sarma
foto: Printscreen/Youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

2 kašike majoneza

peršun

Znamo da je naša najbolja, ali njihov recept će vas oboriti.

Turci ih prave tako što urolaju kao pužića, a ako vam je kiseli kupus stajao u zamrzivaču, izvadite ga noć pre kuvanja, kako ne biste morali da blanširate listove. Mi uvijamo cele listove, a da biste postigli ovako lep izgled, potrebno je da ih presečete na pola. Uz njih se služi i sos za koji isto imate recept, a lepo se slažu i domaće lepinje.

Priprema:

Operite pirinač, pa ga stavite u cediljku, a nju na praznu duboku posudu. Prelijte vrućom vodom i ostavite 20 minuta. Crni luk iseckajte, pa pomešajte sa mlevenim mesom, začinima, paradajz pireom i maslinovim uljem (5 kašika). Male listove kupusa poređajte po dnu tepsije.

Turska sarma
foto: Printscreen/Youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Velike listove presevite na pola. Po dužini stavite fil od mesa i urolajte. Zatim urolajte ka unutra, da napravite puža. Ređajte preko kupusa. Vrelu vodu (800 ml) pomešajte sa maslinovim uljem (3 kašike), malo posolite i promešajte. Sipajte preko rolnica od kupusa. Pokrijte papirom za pečenje, a preko stavite alu foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40-45 minuta.

Šargarepu izrendajte, pa prodinstajte na maslinovom ulju. Pomešajte jogurt, seckane orahe, seckani peršun, majonez i so, pa dodajte i šargarepu. Sve dobro sjedinite i servirajte sa sarmama.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.