PRAŠAK ZA VEŠ MOŽETE KORISTITI I ZA OVE STVARI: Domaćice, nećete verovati koliko RADI posao
Prašak za veš, Foto: Profimedia

spas

PRAŠAK ZA VEŠ MOŽETE KORISTITI I ZA OVE STVARI: Domaćice, nećete verovati koliko RADI posao

Možete ga koristiti za ovih pet stvar

Objavljeno:

Prašak za veš takođe se može koristiti za pranje podova, čišćenje i otčepljivanje odvoda, ali i pranje automobila. Međutim, treba koristiti malu količinu praška i blaži deterdžent.

Možete ga koristiti za ovih pet stvari.

1. Višenamensko sredstvo za čišćenje

Popularna kompanija Go Clean preporučila je ovo kao rešenje za mnoge površine u domu: samo pomešajte 1/3 šolje varikine, dodajte oko 4 litre vode i jednu kašiku praška za veš. Ovom mešavinom možete da obrišete površine u kupatilu, zidove, kao i niz drugih u stanu.

2. Za otčepljenje odvoda

Pre nego što pozovete vodoinstalatera zbog začepljenog odvoda, sipajte 1/4 šolje tečnog deterdženta u odvod. Zatim napunite lonac sa 3,5 do 4,5 litara ključale vode. Vruća voda i klizav deterdžent bi trebalo da vam pomognu da brzo otpušite odvod.

Sudovi
foto: Profimedia

3. Za police za pećnicu

Stavite ih u veliku kantu ili u kadu i potopite ih pod toplom vodom, a zatim dodajte 3/4 šolje deterdženta za veš i ostavite da odstoji preko noći. Nakon toga očistite masnoću i prljavštinu sunđerom ili četkom.

4. Pranje automobila

Prašak za veš odlično će očistiti vaš automobil, ali pazite da ga ne koristite previše. Jedna kašičica po kanti vode je dovoljna. Obavezno koristite blagi deterdžent kako ne biste oštetili farbu automobila.

5. Za tapaciranje i tepihe

Jednostavno nanesite malu količinu praška za veš ili deterdženta na mrlju, a zatim je nežno protrljajte vlažnom krpom da prodre u mrlju. Ostavite da deluje od 5 do 10 minuta, a zatim operite.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.